Άγιος Ανδρέας: Ο προστάτης της Πάτρας από ψηλά

- Advertisement -

Ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος, είναι ιδρυτής και ευαγγελιστής της πόλεως των Πατρών. Μαρτύρησε στον τόπο, όπου σήμερα υψώνονται οι δύο περικαλλείς προς τιμήν του Ναοί.

O νέος Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 1974 από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ. Το έργο της αγιογραφήσεώς του, ξεκίνησε το 1985 επί αρχιερατείας του Μητροπολίτου Πατρών Νικόδημου, διακόπηκε για περίπου δεκατρία έτη και με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου η αγιογράφηση ξεκίνησε και πάλι.

Ο ναός του πολιούχου της πόλης φέρει Σταυρό ύψους πέντε μέτρων και δώδεκα καμπαναριά. Έχει 60 μέτρα μήκος, 52 πλάτος και 46 ύψος, ενώ το συνολικό εμβαδόν της Εκκλησίας είναι 2500 τ.μ. και η χωρητικότητά του είναι άνω των 8000 ατόμων. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ναούς των Βαλκανίων

Ο παλιός Ναός του Αποστόλου Ανδρέα οικοδομήθηκε στο διάστημα 1836-1843 στη θέση όπου μαρτύρησε ο Άγιος. Ακριβώς δίπλα στον παλιό ναό υπάρχει το πηγάδι του Αγίου Ανδρέα. Ήταν ο τόπος όπου δίδασκε ο Απόστολος Ανδρέας και σύμφωνα με την παράδοση εκεί σταυρώθηκε. 

Η μνήμη του Αγίου Ανδρέα τιμάται από την Εκκλησία σήμερα 30 Νοεμβρίου και είναι αργία για την πόλη της Πάτρας.

Δείτε όπως τον κατέγραψε με το drone του ο Βασίλης Μαυρομύτης :

Μάθετε τα πάντα για τα drones και αποκτήστε ευρωπαϊκό δίπλωμα χειριστή στην dronexprts.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ : https://www.dronexprts.net/

Τηλ Επικοινωνίας: 210 220 12666987676096  κ.Τσούμας Νικόλαος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ