Άδεια κυκλοφορίας ζητά η πρώτη ιπτάμενη μοτοσικλέτα (βίντεο)

- Advertisement -

Η αμερικανική εταιρεία Jetpack Aviation που κατασκευάζει τεχνολογίες και συστήματα φουτουριστικών ιπτάμενων συσκευών και οχημάτων ετοιμάζεται να ζητήσει από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) άδεια κυκλοφορίας ενός οχήματος που παραπέμπει σε ιπτάμενη μοτοσικλέτα. Η εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο της μοτοσυκλέτας που ονομάζεται Speeder P2 και είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του μοντέλου που είχε αρχικά σχεδιαστεί για να κυκλοφορήσει στους αιθέρες.

Το αρχικό σχέδιο του οχήματος διέθετε τέσσερις κινητήρες τύπου τζετ ενώ το βελτιώμενο όχημα διαθέτει οκτώ. Η εταιρεία έχει σχεδιάσει δύο μοντέλα ένα επανδρωμένο και ένα αυτόνομο. Το επανδρωμένο θα κινείται σε ύψος περίπου 30 μέτρων από το έδαφος με ταχύτητες περίπου 100 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την εταιρεία τα επανδρωμένα οχήματα μπορούν να χρησιμοποιθούνται σε αποστολές έρευνας/διάσωσης και γενικότερα σε καταστάσεις που ζητούν ταχεία παρέμβαση και παρουσία ανθρώπων για παροχή βοήθειας.

Το μη επανδρωμένο μοντέλο σχεδιάστηκε για στρατιωτική χρήση και θα μπορεί να πετά σε ύψος 45 μέτρων με ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 650 χλμ./ώρα έτσι ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολη αν όχι αδύνατη η κατάρριψη του. Αυτό το μοντέλο θα αναλαμβάνει κυρίως την γρήγορη μεταφορά φορτίων κάθε είδους στα πολεμικά πεδία ή όπου αλλού υπάρχει άμεση ανάγκη

Η Jetpack Aviation ζητά από την FAA μια προσωρινή άδεια κυκλοφορίας ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες δοκιμές του οχήματος σε πραγματικές συνθήκες και όχι μόνο στους χώρους των εγκαταστάσεων της ώστε να διαπιστωθεί ότι το όχημα είναι λειτουργικό και πάνω από όλα ασφαλές. Όμως πρόκειται για ένα νέου τύπου ιπτάμενο όχημα για το οποίο δεν υπάρχουν πρωτόκολλα πτήσης και γενικότερη εμπειρία και δεδομένα με αποτέλεσμα να θεωρείται ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος από το συνηθισμένο για να λάβει η FAA μια απόφαση.

πηγή : naftemporiki.gr

Βρείτε τα πάντα για τα drones στο https://myhelis.com/ και αποκτήστε Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειριστή drone στο https://drone.pilotschool.gr/ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ