Έρχεται το… προσωπικό αεροπλάνο για την πόλη!

- Advertisement -

Η λύση της μετακίνησης από τον αέρα στο αστικό περιβάλλον καθημερινά αποκτά όλο και περισσότερους ένθερμους οπαδούς. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, παράλληλα με την εξέλιξη των νέων μοντέλων αυτοκινήτων, που όμως απαιτούν χώρο στους δρόμους για να κινηθούν και να σταθμεύσουν, αναπτύσσουν και τα μελλοντικά μέσα προσωπικής μετακίνησης που θα πετάνε πάνω από τις πόλεις.

Η General Motors αποκάλυψε στη Διεθνή Έκθεση CES, την ετήσια εμπορική έκθεση που διοργανώνεται από την Ένωση Τεχνολογίας Καταναλωτών, ένα πρωτότυπο ιπτάμενο μεταφορικό μέσο με τα σήματα της Cadillac. Ανήκει στη γενιά των νέων ηλεκτρικών και υβριδικών ηλεκτρικών ιπτάμενων μέσων μεταφοράς κάθετων απογειώσεων και προσγείωσης (eVTOL).

Πρόκειται για μικρά αεροσκάφη VTOL, που δεν είναι ελικόπτερα, αρκετά μεγάλα για να μεταφέρουν επιβάτες χωρίς συμβατικούς ελέγχους πτήσης, όπως απαιτούν τα ελικόπτερα.

Η ηλεκτρική πρόωση δίνει νέες δυνατότητες στον σχεδιασμό των αεροσκαφών VTOL, αξιοποιώντας έννοιες όπως η κατανεμημένη ηλεκτρική πρόωση (DEP). Επίσης διευκολύνει την προσέγγιση των VTOL σε περισσότερα σημεία.

Ένα ανώτερο στέλεχος της GM περιέγραψε την ιδέα ως «μία πρόταση που επαναπροσδιορίζει το μέλλον των προσωπικών μεταφορών», αναφέρει το Reuters.

To Cadillac ενός επιβάτη είναι ένα κατακόρυφο drone απογείωσης και προσγείωσης, το οποίο θα μπορεί να ταξιδεύει μέσα στο αστικό περιβάλλον με ταχύτητα έως 88,5 χλμ./ώρα.

Είναι πλήρως αυτόνομο και ηλεκτρικό, με κινητήρα 90kW, μπαταρία GM Ultium και εξαιρετικά ελαφρύ σώμα με τέσσερα ζεύγη στροφείων, όπως σημειώνει η GM.

Το ιπτάμενο Cadillac παρουσιάστηκε σε ένα βίντεο ως μέρος μίας εικονικής βασικής παρουσίασης από τη διευθύνουσα σύμβουλο της GM, Μέρι Μπάρα, μαζί με ένα ηλεκτρικό όχημα ενός όγκου κατάλληλο για οικογένειες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ