Αλβανία: Απίστευτο φιάσκο σε φυλακές υψίστης ασφαλείας – Εγκληματική οργάνωση έστειλε drone, παρακολουθούσε τους χώρους

- Advertisement -

Ένα drone που χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση των χώρων της φυλακής Burrel κατασχέθηκε από τις αλβανικές αρχές.
Το drone, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Φυλακών, δεν περιείχε παράνομα αντικείμενα,αλλά φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε για τη λήψη βίντεο από μέσα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών για περαιτέρω παράνομες δραστηριότητες.
Υποπτεύεται ότι πίσω από αυτό το drone βρίσκεται εγκληματική ομάδα. Επί του παρόντος, η ιπτάμενη συσκευή θα υποβληθεί σε σχετικό έλεγχο και, στη συνέχεια, από ειδικό υπολογιστή για να αναγνωρίσει τον αριθμό IMEI και τυχόν πληροφορίες που διαχειρίζεται αυτή η συσκευή, ανέφερε η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το αλβανικό σωφρονιστικό σύστημα, σε στενή συνεργασία με τα όργανα επιβολής του νόμου, έδειξε για άλλη μια φορά την πλήρη ετοιμότητα και αποτελεσματικότητά του για την πρόληψη παράνομων δραστηριοτήτων δομημένων εγκληματικών ομάδων. Οι πρόσφατες προσπάθειες χρήσης ιπτάμενων οχημάτων για παράνομους σκοπούς έχουν εξουδετερωθεί σε πραγματικό χρόνο.
Οι επιχειρησιακές πληροφορίες του συστήματος έχουν διαχειριστεί αξιόπιστα δεδομένα σχετικά με τα σχέδια μιας εγκληματικής ομάδας να εισάγει απαγορευμένα αντικείμενα στο ίδρυμα εκτέλεσης ποινικών αποφάσεων Burrel. Ως απάντηση, έχουν ληφθεί άμεσα μέτρα, με χρήση προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας, για να αποτραπούν τυχόν προσπάθειες επίτευξης των εγκληματικών τους προθέσεων.
Το drone δεν περιείχε απαγορευμένα αντικείμενα, αλλά η έρευνα δείχνει μια τάση από εγκληματικές ομάδες να αποκτούν βίντεο μέσα από φυλακές υψίστης ασφαλείας, με στόχο τη συλλογή πληροφοριών για περαιτέρω παράνομη δραστηριότητα.
Επί του παρόντος, η ιπτάμενη συσκευή θα υποβληθεί σε τυποσκοπική τεχνογνωσία για τον εντοπισμό ιχνών θηλών και, στη συνέχεια, ειδικός υπολογιστής για αναγνώριση του αριθμού IMEI και οποιασδήποτε πληροφορίας που διαχειρίζεται αυτή η συσκευή. Γίνονται οι πρώτες διαδικαστικές ενέργειες και σχετικά υλικά θα παραπεμφθούν στην αρμόδια εισαγγελία.
Σε στενή συνεργασία με την εισαγγελία, την Κρατική Αστυνομία και άλλες ευφυείς δομές, γίνεται εντατική δουλειά για την ενδελεχή τεκμηρίωση του γεγονότος και τη σύλληψη των συνεργατών εκτός σωφρονιστικού καθεστώτος.
Το αλβανικό σωφρονιστικό σύστημα παραμένει προσηλωμένο στη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας των ιδρυμάτων του, βελτιώνοντας συνεχώς τις διασφαλίσεις και την τεχνολογία για την αντιμετώπιση τυχόν πιθανών απειλών.

Πηγή: www.bankingnews.gr

Μια λύση που μπορεί να αντιμετωπίσει εναέριες απειλές τόσο σε χώρους όπως οι φυλακές αλλά και στόχους (π.χ. τη Βουλή) και επίσης τα σύνορά μας, την έχουν τα antidrone συστήματα τα οποία κατασκευάζει στην Ελλάδα η Drone Solutions 

Περισσότερες πληροφορίες  για τα anti drone συστήματα και την Drone Solutions μπείτε εδω www.dronesolutions.gr

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 2851627-8

Όπως παρουσιάστηκε το σύστημα στο περίπτερο της Drone Solutions, στην έκθεση Defea 2021:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ