Αμέτρητες οι παράνομες πτήσεις drone πάνω απο την Ακρόπολη.Τι ισχύει ;

- Advertisement -

Το πέταγμα drone πάνω από το εμβληματικό μνημείο της Αθήνας και της ανθρωπότητας, την Ακρόπολη, δυστυχώς αποτελεί πια καθεστώς, με ουκ ολίγες πτήσεις να παρατηρούνται σχεδόν καθημερινά.

Φυσικά, αυτό είναι παράνομο.

Με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία 945 / 947 της EASA αλλά και την εθνική νομοθεσίας περί πτήσεων ΣμηΕΑ  πάνω από αρχαιολογικούς χώρους αλλά και από συναθροίσεις ατόμων, απαγορεύονται οι πτήσεις πάνω από αρχαιολογικούς χώρους χωρίς  την άδεια από το υπουργείο πολιτισμού /τοπικές εφορίες αρχαιοτήτων. Αυτό ισχύει και για τις υποκατηγορίες διπλώματος της ανοιχτής κατηγορίας Α1-Α3  και Α2.

Η πτήση με drone πάνω από την Ακρόπολη ρητά απαγορεύεται λοιπόν και διώκεται ποινικά και αστικά, εάν προκύψει καταγγελία ή επ’ αυτοφώρω σύλληψη από την αρμόδια αρχή, δηλαδή την αστυνομία. 

Επίσης άλλο ένα σοβαρό θέμα είναι αυτό της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, αφού απαιτείται η έγγραφη συναίνεση για λήψη βίντεο ή φωτογραφίας από τα άτομα που απεικονίζονται στην φωτογραφία η το βίντεο .

Σε πολλές περιπτώσεις το πρόστιμο είναι αρκετά τσουχτερό και πληρώνεται μέσω της εφορίας.

Πέραν αυτού θα πρέπει να λειτουργούμε τα σμηεα μας με σεβασμό προς τα ιστορικά μνημεία και να μην χαλάμε το τοπίο με άσκοπες πτήσεις εντυπωσιασμού καθώς και να ΜΗΝ ανεβάζουμε φωτογραφίες ή βίντεο από τα εν λόγω μέρη.

Όλες οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές είναι ενήμερες και πλέον πραγματοποιούνται είτε επιτόπιοι έλεγχοι αλλά και εκ των υστέρων έλεγχοι σε βίντεο ή φωτογραφίες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε χορηγηθεί η σχετική άδεια.

Ορισμένοι, αναμένεται να εκπλαγούν με τα βεβαιωμένα πρόστιμα που θα τους έρθουν στην εφορία…

Aποκτήστε πτητική παιδεία και δίπλωμα επαγγελματία χειριστή drone στην dronexprts

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ : http://www.dronexprts.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ