Αμερικανική βάση drone η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα

- Advertisement -

Αμερικανική βάση drone γίνεται η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, καθώς οι Αμερικανοί έχουν επενδύσει 33,5 εκ. δολάρια για να επιχειρούν τα MQ-9 Reaper.

Πρόκειται για βάση των αμερικανικών εξελιγμένων UAV MQ-9 Reaper, ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η αμερικανική αεροπορία σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τα MQ-9 Reaper, είχαν επιχειρήσει και στο παρελθόν στη Λάρισα, ήταν δύο και είχαν αποστολή επιτήρησης στη Βόρεια Αφρική.

Αυτή τη φορά ήρθαν 8 με τις δικές τους πλατφόρμες λειτουργίας και με το δικό τους προσωπικό, αν και ο χειρισμός τους βρίσκεται εκτός Ελλάδος και ναι μεν δεν μεταφέρουν πυραύλους, αλλά κάλλιστα όταν απαιτηθεί μπορεί να φέρουν πυραύλους αέρος- εδάφους.

Στόχος τους είναι η επιτήρηση στην περιοχή της Μεσογείου, με ακτίνα δράσης 1.850 χιλιομέτρων κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να εκτελέσουν αποστολές σε χώρες της πτέρυγας του ΝΑΤΟ που βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα με σκοπό βεβαίως, την παρακολούθηση της κίνησης στην περιοχή εν μέσω του πολέμου της Ουκρανίας.

Θα επιχειρούν και στην περιοχή της Μεσογείου όπου βρίσκεται το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο. Μια νέα επιχείρηση από αμερικανικά drones, πραγματοποιείται μια νέα αμερικανική βάση δημιουργείται που προκαλεί εκνευρισμό στην Άγκυρα.

Οι Αμερικανοί, όπως έκαναν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έτσι και στη Λάρισα επένδυσαν σε υποδομές, στο πλαίσιο και της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας (MDCA).

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης στην 110 Πτέρυγα Μάχης έχουν επενδύσει συνολικά 33,5 εκατ. δολάρια, προκειμένου η βάση αυτή (που αποτελεί την καρδιά της ελληνικής αεραμύνης) να μπορεί να φιλοξενήσει τεχνολογικά αναπτυγμένες πλατφόρμες και drones τώρα και στο μέλλον.

Οι πληροφορίες που μαζεύουν τα αμερικανικά MQ-9 Reaper, μπορεί εάν το ζητήσει η ελληνική πλευρά, να διοχετεύονται και στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και όταν έρθουν τα δικά μας τρία MQ-9 Reaper μαζί με τις πλατφόρμες τους θα υπάρξει και συνεκπαίδευση με τους Αμερικανούς.

Πηγή: armyvoice, το Βήμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ