Αντιαεροπορικός συναγερμός ήχησε στην Ουκρανία – Drone καταρρίφθηκε στο Κίεβο

- Advertisement -

Συναγερμός για επικείμενες αεροπορικές επιδρομές ήταν σε ισχύ για πολλές ώρες από χθες το βράδυ έως νωρίς σήμερα καλύπτοντας σχεδόν τα δύο τρία της Ουκρανίας, με αξιωματούχους να δηλώνουν ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν drones, συμπεριλαμβανομένου ενός στον εναέριο χώρο του Κιέβου.

«Κατά τον τελευταίο αντιαεροπορικό συναγερμό, εντοπίστηκε στον εναέριο χώρο του Κιέβου εχθρικό αναγνωριστικό UAV (μη επανδρωμένο αεροσκάφος)», ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. «Το drone καταστράφηκε…Με βάση τα αρχικά στοιχεία, δεν υπάρχουν θύματα ή καταστροφές».

Οι συναγερμοί αεροπορικών επιδρομών εκτείνονταν από την πρωτεύουσα Κίεβο και περιοχές στα δυτικά έως προς όλες τις περιοχές στα ανατολικά της χώρας καθώς και προς τα νότια, στη Χερσώνα και την προσαρτηθείσα από τη Ρωσία Κριμαία. Διορισμένος από τη Ρωσία αξιωματούχος στην Κριμαία δήλωσε ότι η Ουκρανία έστειλε πάνω από 10 drones πάνω από την Κριμαία.

Αξιωματούχοι σε πολλές ουκρανικές περιοχές ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας αναπτύχθηκαν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά μέχρι σήμερα το πρωί δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανά θύματα ή ζημιές.

πηγή : zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ