Απολαύστε τον Λυκαβηττό όπως τον βλέπουν οι αετοί

- Advertisement -

Μόνο όταν σκαρφαλώσει κάποιος στη κορφή του Λυκαβηττού μπορεί να νιώσει την αλήθεια των στίχων και ν’ αισθανθεί ότι κατακλύζεται με τα ίδια συναισθήματα που βίωσε ο ποιητής Κ. Καρυωτάκης και τα απέδωσε μ’ αυτό το ποίημα.
Ο αγέρωχος λόφος του Λυκαβηττού, που δεσπόζει πάνω από την πόλη, ορατός λόγω ύψους (277μ), από κάθε σχεδόν σημείο της, είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη που διαθέτει η Αθήνα και μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του αθηναϊκού τοπίου. Προσφέρεται για ωραίες αποδράσεις μέσα στη φύση, για βόλτες με ή χωρίς παρέα, με ή χωρίς σκύλο, για ερωτικά ραντεβουδάκια, για άσκηση, για ξενύχτια με ατελείωτες συζητήσεις ατενίζοντας τα φωτάκια της πόλης, για ρομαντζάδα, ειδικά την ώρα της δύσης που όλα βάφονται στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και τυλίγονται από το πέπλο του λυκόφωτος.
Με την Αθήνα «πιάτο» στα πόδια, το βλέμμα αιχμαλωτίζεται από τη θέα και πλανιέται πάνω από την πόλη μέχρι τη θάλασσα και τα νησιά, όπως τα πουλιά. Οι ασχήμιες του λεκανοπεδίου αμβλύνονται και η ματιά προσπαθεί να προσανατολιστεί και ν’ εντοπίσει διάφορα σημεία, κτίρια ή γειτονιές, σε μία άσκηση… γεωγραφίας.

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε η SKYCAM CINEMATOGRAPHY


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ