Από ψηλά…τα αξιοθέατα – σήματα κατατεθέν της Σύρου

- Advertisement -

Η έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία χτίστηκε το 1916 και είναι ένα πετρόκτιστο ιστορικό ακίνητο, μοναδικό σε σύνθεση, μορφή και δομή, ένα αξιόλογο παράδειγμα μιας μεγαλειώδους καλοκαιρινής κατοικίας των αρχών του 20ου αιώνα, που είναι συνυφασμένη με την ιστορική και αρχιτεκτονική παράδοση των προαστίων Delagracia.
Ο Άγιος Στέφανος στον οικισμό Γαλησσά, νοτιοδυτικά της Σύρου, είναι ένα μικρό καθολικό παρεκκλήσι χτισμένο κυριολεκτικά μέσα σε μια σπηλιά, ακριβώς πάνω από τη θάλασσα. Για την κατασκευή του δεν χρειάστηκε πάτωμα ή οροφή.  Μόνο δύο τείχη χτίστηκαν δεξιά και αριστερά. Το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου συγκαταλέγεται στα 20 ομορφότερα του είδους του στον κόσμο.
 Η Δίδυμη είναι ένα μικρό ακατοίκητο βραχονησάκι που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Ερμούπολης, στο ανατολικό τμήμα της Σύρου. Το ύψος του κυλινδρικού του πύργου είναι 29,5 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 68,3 μέτρα.
Είναι ο παλαιότερος και ταυτόχρονα ο υψηλότερος φάρος του ελληνικού δικτύου φάρων. Είναι το πρώτο με περιστρεφόμενο μηχανισμό στο Αιγαίο και από τα πιο σπάνια ελληνικά είδη με τον φάρο στο ισόγειο.

Δείτε τα όπως τα κατέγραψε το drone του καναλιού Point Of View :

Μάθετε τα μυστικά του drone και αποκτήστε Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειριστή drone στην Αcademy of Innovation & Technology της Tree Company
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ : https://www.treecomp.gr/academy.html
Τηλ Επικοινωνίας :210-9473600 
Email : academy@treecomp.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ