Ας αφήσει τα… «σκέρτσα» ο κ. Σκέρτσος και ας μας πει τι πραγματικά συμβαίνει με τα Drones. Πριν καούμε ολοσχερώς.

- Advertisement -

Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος ξαναχτύπησε. Από τα ερτζιανά του μονίμως «φίλιου» ΣΚΑΪ, ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τους πολίτες πως «από του χρόνου η ελληνική επικράτεια θα επιτηρείται από drones» έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιές.

Προφανώς μάς περνούν για «Αμερικανάκια». Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Έπρεπε να καεί η μισή Πάρνηθα πρόπερσι, ολόκληρη η Βόρειος Εύβοια πρόπερσι, έπρεπε να καεί η Ρόδος, η Φυλή και να αποτεφρωθεί η Δαδιά, αυτό το τόσο σπάνιο μνημείο της φύσης. Έπρεπε να καούν τουλάχιστον 850.000 στρέμματα στον Έβρο για να δεχθεί ο Άκης Σκέρτσος την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος για να ανακαλύψει τα… drones. Πρόκειται για τη νέα κυβερνητική Πανάκεια. Ε λοιπόν, λες και δεν υπήρχαν αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη διάθεση της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Στρατού ή και του Ναυτικού. Λες και η Ελλάδα ξύπνησε ξαφνικά και ανεκάλυψε τη μεγάλη (και τόσο αυτονόητη) αλήθεια. Την από αέρος συνεχή επιτήρηση της επικράτειας για τον εντοπισμό πυρκαγιών.

Ε λοιπόν, και drones υπάρχουν, και εμπειρία υπάρχει, και εξειδικευμένα άτομα υπάρχουν. Και χειριστές θα έπρεπε να υπάρχουν. Ικανοί κυβερνητικοί παράγοντες, ενημερωμένα και ενεργά κυβερνητικά στελέχη δεν υπάρχουν, σοβαρές κρατικές υπηρεσίες δεν υπάρχουν, και -τέλος- αυτό που πραγματικά δεν υπάρχει είναι η κοινή λογική.

Μόλις χθες, 28 Αυγούστου, η «Ζούγκλα» απεκάλυπτε, κ. Σκέρτσο, πως στην Αστυνομία που εσείς σχεδιάζετε να ενεργοποιήσετε αλλά από του χρόνου, διαθέτει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κατασκευασμένα στο Ισραήλ, που αγοράστηκαν το 2014, με απόφαση της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ (Σαμαρά – Βενιζέλου). Αυτά επί της ουσίας υπολειτούργησαν εξ αρχής. Με τον νόμο του 2019 απαγορεύτηκε η πτήση τέτοιου μεγέθους drones πάνω από αστικό ιστό για λόγους ασφαλείας. Μην και καταπέσει και έχουμε σοβαρό ατύχημα, ακόμη και δυστύχημα στο έδαφος, δηλαδή. Ο δεύτερος σοβαρός λόγος που δεν πετούν, είναι διότι δεν αντέχουν τους ισχυρούς ανέμους. Είναι ακατάλληλα, δηλαδή, για τα Μποφόρ του Ιουλίου και του Αυγούστου στην Ελλάδα. «Τότε, γιατί αγοράστηκαν;» αναρωτιέται ο αφελής πολίτης που τα πλήρωσε μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, στο συγκεκριμένο άρθρο της «Ζούγκλας» επισημαίνεται πως η υπηρεσία εναέριων μέσων της Αστυνομίας είναι υποστελεχωμένη. Τι να σημαίνει άραγε αυτή η λεπτομέρεια, κ. Σκέρτσο; Μήπως ότι δεν επαρκεί η τεχνική υπηρεσία; Μήπως δεν είναι επαρκής η στελέχωση της υπηρεσίας με χειριστές; Ή μήπως ότι κάποιοι στις υπηρεσίες προτιμούν να την περνούν αραχτοί με τις καφεδιές και τις μπύρες και… όποιον πάρει ο Χάρος;

Διότι και φέτος, drones υπήρχαν, αλλά δεν πέταξαν. Ποιος μάς εγγυάται ότι του χρόνου αιφνιδίως όλα θα είναι τέλεια; Ότι οι πτητικές δυνατότητες των Μη Επανδρωμένων θα είναι άριστες; Ότι θα υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευμένων χειριστών; Ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα από κάποιον άλλο «Άκη Σκέρτσο», του χρόνου, μετά από μία καταστροφή;


Και κάτι ακόμη..: Οι φλόγες κατατρώγουν το δάσος της Δαδιάς για 11η ημέρα, κ. Σκέρτσο.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ