Αττική: Με 25 υπερσύγχρονα drones η επιτήρηση και ο εντοπισμός πυρκαγιών – Δείτε βίντεο

- Advertisement -

Με 25 υπερσύγχρονα drones της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας που πετούν 24 ώρες το 24ωρο προστατεύεται πλέον η Αττική.

Πρόκειται για drone που χρησιμοποιώντας laser για τις συντεταγμένες του συμβάντος, zoom, καθώς και ευρυγώνιες και θερμικές κάμερες, καταγράφουν εικόνες που μεταφέρονται live στο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών.

Ήδη αρκετές επικίνδυνες πυρκαγιές, που θα είχαν ολέθριες συνέπειες αν δεν αντιμετωπίζονταν μέσα στα πρώτα λεπτά εκδήλωσής τους, έχουν εντοπιστεί από drones.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Πανόραμα Βούλας. Drone εντόπισε τον καπνό από την πρώτη στιγμή και οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο σε μόλις 4 λετά, αντιμετωπίζοντας εγκαίρως την πυρκαγιά, προτού προλάβει να απειλήσει σπίτια και ζωές.

Tα 25 drones καλύπτουν μέχρι αυτή τη στιγμή τα βουνά της Αττικής (Πάρνηθα, Υμηττό, Πεντέλη και Πόρτο Γερμενό) σε συνεργασία με τους Δήμους Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κηφισιάς, Μάνδρας, Πεντέλης, Φυλής και Ασπροπύργου. Στόχος του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι να προστεθούν και άλλα σημεία και να επεκταθούν σε όλη την επικράτεια.

Τα drones της Πυροσβεστικής πάνω από την Αττική

Σημειώνεται ότι το σύστημα drones είναι δωρεά από: Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, Helleniq Energy, Λαιμός, Συνένωσις – Τραυλού, Rolex και Avis.

Δείτε φωτογραφίες: 

dasoprostasia-1
epitheorisi-ypodomwn-2
drones-foties-xr
drones-foties-maketa
drones-dasoprostasia__2_
drones-dasoprostasia__3_
drones-dasoprostasia__4_
drones-dasoprostasia__5_
drones-dasoprostasia__6_
drones-dasoprostasia__7_
drones-dasoprostasia__8_

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ