Αυτό είναι το στολίδι της Πελοποννήσου που αντιστέκεται στην άβυσσο του Κορινθιακού

- Advertisement -

Εάν Ψάχνετε για μέρη κοντινά και ονειρεμένα για να περάσετε το Σαββατοκύριακο σας η για να κάνετε οικονομικές αλλά αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές το Δερβένι Κορινθίας είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Στο…Μαϊάμι της Πελοποννήσου φτάνετε οδικώς σε 1,5 περίπου ώρα από την Αθήνα και αυτό που αντικρύζετε είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Οι μικροί ντόκοι που είναι σπαρμένοι σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που καθηλώνει τον επισκέπτη. 

Το νερό «χωρίζεται» και είναι πραγματικά λες και κάθε σπίτι του παραλιακού μετώπου να έχει τη δική του πριβέ παραλία. 

Οι μικροί κολπίσκοι με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά δημιουργούν ένα οπτικό υπερθέαμα μοναδικο για τα Ελληνικά δεδομένα που δεν γίνεται να σε αφήσει ασυγκίνητο. Τα νερά είναι παρθένα και άγρια και μάλιστα σε σχετικά μικρή απόσταση από την ακτή το βάθος τους φτάνει τα 100 μέτρα.

Παρότι το τοπίο μοιάζει ειδυλλιακό οι μεγάλες θαλάσσιες κατολισθήσεις απειλούν τα θεμέλια των σπιτιών γι’ αυτό και οι κάτοικοι με τσιμεντένιους πρόβολους προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Πρόβολους ονομάζουν οι κάτοικοι της περιοχής τους μικρούς αυτούς ντόκους από τσιμέντο η βράχους που σκοπός τους είναι να προφυλάσσουν τα σπίτια τους από τους Μαίστρους ( έτσι ονομάζουν τους Βορειοδυτικούς ανέμους οι κάτοικοι  στο Δερβένι ) προκειμένου τα γιγάντια κύματα που σχηματίζονται κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες να μην δημιουργούν φθορές στα θεμέλια των σπιτιών τους.

Για τον επισκέπτη πάντως το θέαμα είναι συγκλονιστικό. Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι το κόστος διαμονής στο Δερβένι είναι 40% πιο φθηνό σε σχέση με τα νησιά, καταλαβαίνει κανείς γιατί μιλάμε για έναν τέλειο προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές.

Δείτε το όπως το κατέγραψε με το drone η ομάδα Up Stories:

Βρείτε τα πάντα για τα drones στο www.dronehouse.gr .
Παρασκευοπούλου 44 – Περιστέρι Αττικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ