Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που η φρεγάτα «Ψαρά» καταρρίπτει drone στον Κόλπο του Άντεν

- Advertisement -

Σε ένα βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται καθαρά η κατάρριψη ενός drone από τη φρεγάτα «Ψαρά» στον κόλπο του Άντεν.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 και πρώτες πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΨΑΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά τόσο το σύστημα antidrone, όσο και το πυροβόλο, έβαλε εναντίον τεσσάρων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, δύο εκ των οποίων κατερρίφθησαν και τα άλλα απομακρύνθηκαν. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η Φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Το βίντεο αποδίδεται στο Ολλανδικό ναυτικό, καθώς ο επικεφαλής της επιχείρησης Ασπίδες για αυτό το εξάμηνο είναι Ολλανδός και πριν από λίγα λεπτά το ολλανδικό Ναυτικό εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι ενημερώθηκε η ελληνική φρεγάτα από το ολλανδικό πλοίο για την εισερχόμενη απειλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν εντοπιστεί από το σύστημα διαρροών, τα τέσσερα συνολικά μη επανδρωμένα, τα οποία είχαν εκτοξευθεί από την από το έδαφος της Υεμένης και είχαν ήδη στοχοποιηθεί οι δύο πιο επικίνδυνοι στόχοι.

Δείτε το video:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ