Γενικές οδηγίες και κανόνες για ρίψη δολωμάτων με DRONES απο την SKYCLIP

- Advertisement -

Ποτέ δεν υπέρφορτώνουμε και δεν υπερβαίνουμε το βάρος ασφαλείας που μπορεί να σηκώσει το drone, αν είστε καινούργιοι σ´αυτη την τεχνική, ξεκινήστε με πιο ελαφριά φορτία πχ 300γρ μεχρι να αποκτήστε εμπειρία. Στην περιπτωση που χρησιμοποιειτε απελευθερωτη SkyClip δεν υπαρχει προβλημα υπερφορτωσης του DroneDrone επειδή θα απελευθερώσει αυτόματα σε περιπτωση υπέρ φόρτωσης.

Πάντα να ελέγχετε οτι η πετονιά είναι μακριά απ´το drone ιδιαίτερα απο τους έλικες για να μην μπερδευτεί και τυλιχτεί γύρω τους και πέσει στη Θάλασσα.Στην αρχή κρατάτε το καλάμι χαμηλά στη διάρκεια της πτήσης με το δόλωμα οταν ξετυλιγεται η πετονια η νημα.

Φροντίστε οτι το βαρίδι και το δόλωμα σας να κρέμονται σε μεγαλη αποσταση 7-10μ απο το ιδιο το drone για να μειώνεται το φαινόμενο του εκκρεμές στο drone.

Προσπαθήστε να πετάτε με σταθερή ταχύτητα και κατεύθυνση. Αυτό θα μειώσει την κίνηση του δολώματος περα δόθε.

ΠΟΤΕ δεν ξεκινάμε με μεγάλη ταχύτητα και μετα να το φρενάρουμε απότομα. Αυτο θα αναγκάσει το drone να πάρει μεγάλη κλίση προς τα πίσω καθώς φρενάρει και παίρνωντας απότομη κλίση μπορει να βρει η πετονιά στους έλικες και να μπλεχτεί στους κινητήρες με αποτέλεσμα την πτώση του. Πάντα να χρησιμοποιείτε Drop Loop με μηκος τουλαχιστον 70εκ.

Σας συστήνουμε πάντα να απελευθερώνετε την πετονιά απο τον μηχανισμό ενω κινείται το drone προς τα μπροστά με γρήγορη ταχύτητα.

Μην πετάτε το drone κοντά στην επιφάνεια του Νερού – σύμμαχος σας είναι πάντα το ύψος, Κρατάτε σταθερό ύψος στα 15-20μ περίπου. Αν δείτε να μειώνεται ξαφνικά το ύψος του drone στην οθόνη σας ενω πετάει με το δόλωμα, απελευθερώσετε το άμεσα και δώστε ύψος οσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Πάντα να πετάτε το drone σε gps mode ώστε να μπορείτε να δώσετε εντολή αυτόματης επιστροφής άμεσα λόγω οτι μπορει να αγκιστρωθεί κάποιο ψάρι πριν ακόμα προλάβει να γυρίσει το drone. Επιλέγετε πάντα ενα καθαρό μέρος χωρις αντικείμενα για την αυτόματη προσγείωση.

Μην κάνετε συνεχόμενα κοντινές ρίψεις δολωμάτων, αφήνετε χρόνο να ψύχονται οι κινητήρες και η μπαταρία του drone. Αλλιώς υπάρχει η πιθανότητα υπερθέρμανσης ιδιαίτερα το Καλοκαίρι και έτσι μειώνεται η απόδοση και η διάρκεια ζωής του.

Να αποφεύγετε τις ακραίες καταστάσεις με τη μπαταρία του drone, πάντα να επιβεβαιώνετε οτι υπάρχει αρκετή ενέργεια για να μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια το drone, τουλαχιστον 40%.

Να θυμάστε οτι οι αισθητήρες του ύψους δεν λειτουργούν καλά οταν το drone βρίσκεται κοντά στο νερό οπότε να κρατάτε πάντα ενα ασφαλή υψόμετρο πανω απο τη Θάλασσα περιπου στα 20 μετρα. Να μην απενεργοποιούνται οι αισθητήρες για να μπορεί να προσγειωνεται με ασφάλεια.

Ποτέ μην πετάτε το drone για ρίψη με ενεργοποιημένα τα φρένα πολύ σφιχτά αλλα ούτε και πολύ χαλαρά για να μπορεί να ξετυλίγεται άνετα η πετονιά σε οριζόντιο μηχανισμό για να μην μπερδέυεται απο μεγάλη ταχύτητα περιστροφής του τυμπάνου η πετονιά αλλά και να μην ζορίζεται το drone ούτε ο Μηχανισμός στο καλάμι σας. Στούς μηχανισμούς casting πάντα να αφήνετε τη μανετα ανοιχτή στις ρίψεις με το drone και μην γεμίζετε παρα πολύ την μπομπίνα του

Τι είναι το drop Loop;

Το drop loop είναι ενα κομμάτι πετονιάς περιπου 50 εκατοστά με παραμανες στα 2 ακρα η θηλιές και λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της μανας και του drone για λόγους ασφαλείας.

Απο την Ομαδα του SkyClip.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ