Γερμανία: Στέλνει 105 drones στην Ουκρανία

- Advertisement -

ουκρανική μυστική υπηρεσία θα παραλάβει 105 drones «Vector», σύμφωνα με τη σύμβαση μεταξύ του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας και της γερμανικής κατασκευάστριας εταιρείας «Quantum-Systems GmbH».

«Αυτό είναι το δεύτερο σετ drones «Vector» για τον ουκρανικό στρατό, που χρηματοδοτείται από τη γερμανική κυβέρνηση. Τον Αύγουστο του 2022, η Ουκρανία παρήγγειλε και παρέλαβε 33 γερμανικά drones του ίδιου μοντέλου, τα οποία απέδειξαν την υψηλή τους αποτελεσματικότητα στο πεδίο της μάχης», ανέφεραν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες. πίσης τόνισαν ότι, «Χρειάζονται μόνο δύο λεπτά για να ξεκινήσετε να δουλεύετε με το drone Vector».

Αυτό το drone έχει άνοιγμα φτερών 2,8 μέτρα και μπορεί να εκτοξευτεί με το χέρι, είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρο-οπτικούς και υπέρυθρους αισθητήρες, που του επιτρέπουν να ανιχνεύει εχθρούς ανά πάσα στιγμή, ενώ ο σχεδιασμός του μειώνει τις επιπτώσεις των καιρικών παραγόντων.

Η ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 72 χιλιόμετρα την ώρα, και η διάρκεια μιας πτήσης είναι 120 λεπτά.

Χάρη στα ασφαλή κανάλια μετάδοσης δεδομένων, το Vector μπορεί να προσφέρει βίντεο υψηλής ανάλυσης σε επίγειους σταθμούς σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια αποστολών μάχης.

Πηγή : ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ