Δείτε βίντεο του ΓΕΕΘΑ από δράση ελληνικού οπλισμένου μικρού drone: Μαθήματα από τον πόλεμο της Ουκρανίας για τις ένοπλες δυνάμεις

- Advertisement -

Σε μια πρωτοποριακή εξέλιξη, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρουσίασαν μέσω βίντεο του ΓΕΕΘΑ, χρήση μικρού Drone με δυνατότητα ρίψης πυρομαχικών όπως χειροβομβίδες σηματοδοτώντας ένα σημαντικό άλμα στη σφαίρα του σύγχρονου πολέμου. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που βλέπουμε τέτοια χρήση μικρών drone και αντικατοπτρίζει την θέληση των ενόπλων δυνάμεων να μάθουν από τακτικές που χρησιμοποιούνται στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε από το ΓΕΕΘΑ για την άσκηση Ολυμπιακή Συνεργασία 2023 περιλάμβανε ένα μικρό κλιπ στην αρχή με την ρίψη από το μικρό drone. Με τη δυνατότητα ρίψης πυρομαχικών με αξιοσημείωτη ακρίβεια, αυτά τα drones αντιπροσωπεύουν μια αλλαγή στη σύγχρονη στρατιωτική τακτική. Σε αντίθεση με τον παραδοσιακό πόλεμο, η χρήση drones ελαχιστοποιεί τους κινδύνους για το προσωπικό, ενώ μεγιστοποιεί την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των δυνάμεων και είναι πολύ θετικό που βλέπουμε τέτοιες εξελίξεις στην χώρα μας να παίρνουν σάρκα και οστά.

Η είσοδος αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών συναντήθηκε με θετικές γνώμες, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο στις διεθνείς συγκρούσεις.

Κοιτάζοντας το μέλλον, οι ένοπλες δυνάμεις πιστεύουμε ότι θα πρέπει να διερευνήσουν περαιτέρω τις δυνατότητες των μη επανδρωμένων συστημάτων και όχι απαραίτητα μόνο των εναέριων, οδηγώντας ενδεχομένως σε πιο εξελιγμένες και αυτόνομες λύσεις στην διεξαγωγή πολέμου ειδικά μετά την είσοδο της τεχνολογίας A.I.

ΠΗΓΗ: https://nemesishd.gr/news/deite-vinteo-tou-geetha-apo-drasi-ellinikou-oplismenou-mikrou-drone-mathimata-apo-ton-polemo-tis-oukranias-gia-tis-enoples-dynameis/ | NEMESIS HD

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ