Δείτε τις καταστροφές στον αγωγό Nord Stream 1 από υποβρύχιο drone

- Advertisement -

Τα πρώτα πλάνα από τις ζημιές στον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 στη Βαλτική Θάλασσα δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη σουηδική εφημερίδα Expressen, η οποία έλαβε αποκλειστική άδεια από τις αρχές για τη σχετική λήψη.

Το βίντεο τραβήχτηκε από υποβρύχιο drone και δείχνει σημαντικές ζημιές στον αγωγό φυσικού αερίου. Φαίνεται επίσης ότι σε ορισμένα σημεία του αγωγού υπάρχουν ρωγμές, ενώ σε άλλα το μέταλλο έχει σημαντικές παραμορφώσεις. 

Από το οπτικό υλικό προκύπτει ότι περίπου 50 μέτρα αγωγού φαίνεται να λείπουν μετά την έκρηξη, η οποία εκτιμάται ότι προκάλεσε σεισμική δόνηση μεγέθους 2,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ τα εκρηκτικά είχαν ισχύ περίπου 500 κιλών ΤΝΤ. 

Τα ίχνη πολύ ισχυρής έκρηξης είναι ορατά στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας. Σύμφωνα με την σουηδική εφημερίδα, το μέγεθος της ζημιάς δείχνει πόσο ισχυρή ήταν η έκρηξη που κατέστρεψε τον αγωγό. «Για να καταστραφεί ένα τόσο παχύ μέταλλο, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, όπως βλέπουμε στο βίντεο», δήλωσε στο δημοσίευμα της Expressen ο χειριστής του drone, Τροντ Λάρσεν. 

Μετά τον πόλεμο η ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη έχει ουσιαστικά παγώσει. Οι αγωγοί ωστόσο ήταν γεμάτοι αέριο κατά την έκρηξη το οποίο και διέρρευσε, ενώ εκφράζονται φόβοι ακόμη και για πλήρη καταστροφή των δύο αγωγών καθώς μετά την έκρηξη εισήλθε θαλασσινό νερό σε αυτούς.

Ισχυρές εκρήξεις στους αγωγούς στο δανικό τμήμα της Βαλτικής 

Επιπλέον, η προκαταρκτική έρευνα για τις ζημιές στους δύο αγωγούς αερίου Nord Stream στο δανικό τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας έδειξε πως οι διαρροές προκλήθηκαν από «ισχυρές εκρήξεις», αναφέρει σε δήλωσή της η Αστυνομία της Κοπεγχάγης.

Η περαιτέρω έρευνα για τις διαρροές που διαπιστώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας θα γίνουν από κοινού από την Αστυνομία της Κοπεγχάγης και την Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών της Δανίας.

«Εξακολουθεί να είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε σχετικά με το πλαίσιο εντός του οποίου θα εξελιχθεί η διεθνής συνεργασία, για παράδειγμα με τη Σουηδία και τη Γερμανία, καθώς εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες», ανέφερε η Αστυνομία της Κοπεγχάγης. 

Βρείτε τα καλύτερα Υποβρύχια Επαγγελματικά  Drone κατάλληλα για έρευνες και πολλές άλλες εφαρμογές στην Topo Market 
Για περισσότερες πληροφορίες και για να τα αποκτήσετε μπείτε εδώ :https://www.topomarket.gr/el/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ