Δημιουργία δικτύου για τα ιπτάμενα ταξί σε 65 πόλεις μεταξύ Λονδίνου και Λος Άντζελες

- Advertisement -

Ένα δίκτυο κόμβων ιπτάμενων ταξί έχει προγραμματιστεί να δημιουργηθεί σε 65 πόλεις, μεταξύ της εταιρείας υποδομών Urban-Air Port και της νοτιοκορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai Motor Co., η οποία αναπτύσσει ένα αντίστοιχο αεροσκάφος.

Οι βάσεις προγραμματίζεται να δημιουργηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σκανδιναβία, την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα και τη Νοτιοανατολική Ασία, όπως ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή ανακοίνωσή τους την Πέμπτη.

Ένας πρώτος κόμβος αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του στην Αγγλία στις αρχές του 2022.

H Urban-Air Port επικεντρώνεται στην κατασκευή δικτύων για τη λειτουργία ιπτάμενων ταξί και drones για μεταφορές

evtol

Η Urban-Air Port αναφέρει πως είναι η μόνη εταιρεία που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην κατασκευή δικτύων για τη λειτουργία ιπτάμενων ταξί και drones για μεταφορές.

150 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν φέτος για την απαραίτητη δημιουργία φυσικών υποδομών και 5 δισεκατομμύρια δολάρια επενδύθηκαν από τις νεοσύστατες εταιρείες eVTOL Joby Aviation και Lilium GmbH.

«Γνωρίζουμε ότι ένα μέλλον με ηλεκτρικά ιπτάμενα οχήματα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις πόλεις θα γίνει σύντομα πραγματικότητα, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί εάν δεν έχουμε διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή τόσο στο έδαφος, όσο και στον αέρα» δήλωσε ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Urban-Air Port Ricky Sandhu σε σχετική ανακοίνωση.

evtol

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο επόμενoς κόμβος του Λονδίνου θα βρίσκεται κάπου στην περιοχή  West End ή στο οικονομικό κέντρο του City της βρετανική πρωτεύουσας.

Η Urban-Air Port σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα δίκτυο με περισσότερες από 200 εγκαταστάσεις ηλεκτρικής εναέριας κυκλοφορίας παγκοσμίως, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι κόμβοι θα έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν τόσο σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές, όσο και σε πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες, όπου θα παρέχεται φόρτιση με χρήση κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Η Safeguard Vertiports αναμένεται, επίσης, να αναπτύξει ένα πρόγραμμα πιστοποίησης που να πληροί τα πρότυπα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Joby στην Wall Street και στην αγορά eVTOL

Η Joby είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία eVTOL που η εισαγωγή της στο χρηματιστήριο πραγματοποιήθηκε μέσω της συγχώνευσης της με εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού, αφού οι συγχωνεύσεις SPAC για τους ανταγωνιστές προγραμματιστές eVTOL ArcherLilium και Vertical Aerospace ακόμη εκκρεμούν.

Όταν η Joby ανακοίνωσε σχέδια για τη συγχώνευση της τον Φεβρουάριο, ο ενθουσιασμός για τα SPAC ήταν γενικά υψηλός και η εταιρεία προέβλεψε ότι θα λάβει περισσότερα από τα 690 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και μια επιπλέον ιδιωτική επένδυση 835 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημόσια κεφάλαια (PIPE).

Ο Joby δείχνει το ηλεκτρικό του ταξί στη Νέα Υόρκη
Τα ηλεκτρικά αεροσκάφη της Joby εκτίθενται έξω από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Έκτοτε, οι επενδυτές έχουν χάσει μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντός τους για τις συγκεκριμένου είδους τεχνολογικές μετοχές.

Παρ ‘όλα αυτά, η συγχώνευση αφήνει στην Joby 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνδυασμένα έσοδα και μετρητά από τον ισολογισμό της στις 31 Μαρτίου, από τα οποία ο JoeBen Bevirt, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, είπε ότι θα παράσχει αρκετά στην εταιρεία, προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και να εμπορευματοποιήσει το πενταθέσιο αεροπορικό της ταξί.

Το πώς θα κινηθεί η αγορά, αναφορικά με τις προοπτικές της εταιρείας, μένει να το δούμε.

Η τιμή της μετοχής έφτασε τα 15$ λίγο πριν ανακοινωθεί η συγχώνευση, ενώ οι μετοχές RTP διαπραγματευόντουσαν γύρω από την ονομαστική αξία εξαγοράς μετοχών των $10 για μήνες, όπως άλλωστε συνέβη και με τις μετοχές των άλλων SPAC που ανακοίνωσαν συνδυασμούς με προγραμματιστές eVTOL.

Πηγή: carselectric.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ