Διεθνής Τύπος: Οι ΗΠΑ απέτυχαν να σταματήσουν τη θανατηφόρα επίθεση με drone στην Ιορδανία

- Advertisement -

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Εγινε λάθος αναγνώριση για το drone που σκότωσε τρεις ανθρώπους στην Ιορδανία». Η αεροπορική άμυνα απέτυχε να σταματήσει μια επίθεση με drone που σκότωσε τρεις αμερικανούς στρατιώτες στην Ιορδανία μετά από σύγχυση σχετικά με το εάν το επερχόμενο drone ήταν εχθρικό ή όχι, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Οι ΗΠΑ απέτυχαν να σταματήσουν τη θανατηφόρα επίθεση στην Ιορδανία μετά από σύγχυση σχετικά με την ταυτότητα του drone». Το εχθρικό drone πλησίασε τον στόχο του την ίδια στιγμή που ένα αμερικανικό drone επέστρεφε στη βάση, σημειώνει.


Τέλος, στη USA Today αναφέρεται: «Η επίθεση με drone που σκότωσε τρεις αμερικανικούς στρατιώτες υπογραμμίζει τον κίνδυνο για τις δυνάμεις των ΗΠΑ». Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, πολιτοφυλακές ευθυγραμμισμένες με το Ιράν έχουν επιτεθεί σε αμερικανικά στρατεύματα με ρουκέτες, πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη περισσότερες από 150 φορές από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Μια δορυφορική φωτογραφία από το Planet Labs PBC δείχνει μια στρατιωτική βάση γνωστή ως Πύργος 22 στη βορειοανατολική Ιορδανία τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024. Μια δορυφορική εικόνα που ελήφθη τη Δευτέρα από την ιορδανική βάση που αποτέλεσε στόχο ενός βομβαρδιστικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες, φαίνεται να δείχνει ζημιές στην περιοχή. Οι ζημιές φαίνονται στο κέντρο αριστερά της φωτογραφίας. (Planet Labs PBC μέσω AP)

Πηγή: Documentonews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ