Είστε γυναίκα και φοβάστε στο δρόμο; Φωνάξτε drone ασφαλείας για να επιτηρεί

- Advertisement -

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στρώνει χαλί για στόλους drones επιτήρησης πάνω από τις πόλεις

Σε αυτό που φαίνεται να είναι ένα κυνικό κόλπο δημοσίων σχέσεων, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει σχέδια που θα επιτρέπουν στις γυναίκες που αισθάνονται ότι απειλούνται στο δρόμο να καλούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης, τα οποία θα φτάνουν μέσα σε λίγα λεπτά και θα φωτίζουν με έντονο φως κάθε πιθανό επιτιθέμενο.

“Οι γυναίκες που φοβούνται επίθεση θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή στο τηλέφωνο για να καλούν ένα drone, το οποίο θα μπορεί να φτάνει μέσα σε λίγα λεπτά οπλισμένο με έναν ισχυρό προβολέα και θερμικές κάμερες για να τρομάξει κάθε πιθανό επιτιθέμενο”, αναφέρει η Telegraph.

Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ με κόστος 500.000 στερλίνες, κατά τη διάρκεια των οποίων η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για την “προστασία των φοιτητών και του προσωπικού”.

Το σχέδιο θα υποβληθεί στο ερευνητικό πρόγραμμα Innovate της βρετανικής κυβέρνησης και θα μπορούσε τελικά να δει τα ελικόπτερα να αντικαθίστανται από drones ως εργαλείο πρώτης γραμμής της επιβολής του νόμου.

“Πρόκειται για ένα drone υψηλών δυνατοτήτων που κοστίζει μόλις 100 λίρες την ώρα, αλλά μπορεί να κάνει το 80% όσων μπορεί να κάνει ένα αστυνομικό ελικόπτερο”, δήλωσε ο Richard Gill, ιδρυτής της Drone Defence.

“Δεν μπορεί να κάνει καταδιώξεις υψηλής ταχύτητας, αλλά μπορεί να κάνει τα άλλα καθήκοντα, όπως η αναζήτηση ανθρώπων και η επιτήρηση εδάφους”.

Ο Gill σημείωσε ότι 25 drones θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά ενός αστυνομικού ελικοπτέρου στο Λονδίνο στην ίδια τιμή, με τα drones να στεγάζονται σε πέντε θέσεις βάσης σε όλη την πόλη.

Η ιδέα των αμέτρητων κυβερνητικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πετούν γύρω από μια πόλη και παρακολουθούν τους ανθρώπους είναι φανταχτερά δυστοπική.

Το να επιτραπεί σε ιδιώτες να έχουν πρόσβαση στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα ήταν επίσης εντελώς ανοικτό στην κατάχρηση και την κακή χρήση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ