ΕΕ: Επέβαλε κυρώσεις σε ιρανική εταιρεία παραγωγής drones

- Advertisement -

Κυρώσεις επέβαλε η ΕΕ κατά της ιρανικής εταιρείας παραγωγής drone «Shahed Aviation Industries», επικαλούμενη τη «στρατιωτική υποστήριξή» της στον «απρόκλητο και αδικαιολόγητο επιθετικό πόλεμο» της Ρωσίας στην Ουκρανία, όταν κράτη – μέλη της ΕΕ εξοπλίζουν το Κίεβο ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου μεταξύ ΝΑΤΟικών και Ρωσίας.

Εκτός από την εταιρεία στον κατάλογο των κυρώσεων προστέθηκαν και τρεις υψηλόβαθμοι Ιρανοί στρατηγοί.

Στη σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα Πέμπτη στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ αναφέρεται ότι «το ιρανικό καθεστώς παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στον απρόκλητο και αδικαιολόγητο επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, το Συμβούλιο θεωρεί ότι τρία άτομα και μία οντότητα που εμπλέκονται στην ανάπτυξη και παράδοση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στη Ρωσία θα πρέπει να προστίθεται στον κατάλογο των φυσικών και νομικών προσώπων, οντοτήτων και φορέων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα».

Με βάση την απόφαση, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις απαγορεύεται να διατηρούν οποιεσδήποτε σχέσεις με τα συγκεκριμένα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία δεν θα έχουν πρόσβαση στην ΕΕ και τα χρήματά τους σε ευρωπαϊκές τράπεζες θα δεσμευτούν.

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις κατά του του Ιράν και στις 16 Οκτωβρίου, βάζοντας έντεκα Ιρανούς και τέσσερις οργανισμούς στη μαύρη λίστα, με πρόφαση με την καταστολή των διαδηλώσεων.

(Πηγή: TASS, Al Jazeera,902.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ