“ Εκπαιδεύοντας τους πιλότους της επόμενης γενιάς “

- Advertisement -

Τα μη επανδρωμένα συστήματα (drones) σήμερα είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους υψηλότερα αναπτυσσόμενους τεχνολογικούς τομείς , με πολλαπλές εφαρμογές και σε συνδυασμό με τις γλώσσες προγραμματισμού, για την κάλυψη των αναγκών αυτόνομων αποστολών, οριοθετούν δύο από τις σημαντικότερες κατευθύνσεις μελλοντικού επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η εταιρεία OVERDRONE E.E. είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που παρουσίασε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εξειδίκευση στον χειρισμό και τον προγραμματισμό των drones, για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το πρόγραμμα ‘DRONEMANIACS’ δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να εξοικειωθούν με τον χειρισμό, τον προγραμματισμό, τις εφαρμογές και γενικότερα τον κόσμο των drones, σε σχολεία και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Εμείς βρεθήκαμε στο International Metropolitan School στον Άλιμο,  το  οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα και με τα δύο σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που διαθέτει, και παρακολουθήσαμε από κοντά μέρος του προγράμματος.

Είδαμε μαθητές να χρησιμοποιούν εναέρια και επίγεια οχήματα drones, να μαθαίνουν τον χειρισμό τους και να τα προγραμματίζουν μέσα από εξειδικευμένες πλατφόρμες, ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του προγράμματος, όπως μας εξηγεί ο κος Φώτης Αμαξόπουλος, ιδρυτής της εταιρείας OVERDRONE, είναι πως το εντυπωσιακό περιβάλλον εκπαίδευσης γίνεται ένας κορυφαίος αγωγός μετάδοσης πληροφοριών STEΑM (Science, Technology, Engineering,Art and Math) προς τους μαθητές. “Είναι λογικό πως έχοντας κερδίσει, κατά την διάρκεια της διδασκαλίας, την προσοχή και το ενδιαφέρον των παιδιών, η μετάδοση γνώσεων είναι πολύ πιο εύκολη. Π.χ. Όταν σχεδιάζουμε όλοι μαζί την τρισδιάστατη πορεία ενός drone μέσα στην αίθουσα, τα παιδιά αποτυπώνουν άμεσα γεωμετρικές γνώσεις όπως ποια είναι η γωνία 90 μοιρών-για να στρίψει το drone, τι είναι το Χ,Υ,Ζ, και πολλά άλλα.” 

Εκτός του προγραμματισμού και των εξομοιωτών πτήσεων, οι μαθητές γνωρίζουν και εξοικειώνονται με όρους όπως Virtual Reality Tracking, FPV flights, Artificial Intelligent, χρησιμοποίηση αισθητήρων κ.α.Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει επίσης ειδικά διαμορφωμένες διαθεματικές εκπαιδευτικές ενότητες σε πολιτικές εφαρμογές των drone όπως: διαχείριση κυκλοφορίας, γεωργία ακριβείας, προστασία περιβάλλοντος, μεταφορά φαρμακευτικού υλικού και φορτιών αλλά και συναρπαστικά σενάρια όπως το “Διαχείριση κρίσης σε αστικό περιβάλλον μετά από φυσική καταστροφή, με την χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων”

Ο κος Γιάννης Δημητρέλλος είναι ο ιδιοκτήτης των σχολείων International Metropolitan School, International School of Piraeus και Sporty’s International School που βρίσκονται στα νότια προάστια. 

Τον ρωτήσαμε τι ήταν αυτό που τον ώθησε στην επιλογή του προγράμματος. 

“Μία γρήγορα εξελισσόμενη κοινωνία η οποία παρουσιάζει συνεχώς τεχνολογική πρόοδο, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των απαιτήσεων και αναγκών στον επαγγελματικό τομέα, ενώ είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα προκύψουν και νέα επαγγέλματα τα οποία θα βασίζονται σε εξελισσόμενους τεχνολογικούς τομείς. 

Ως εκπαιδευτική σύγχρονη μονάδα η οποία ενημερώνεται για την εξέλιξη της τεχνολογίας και στοχεύει στη μετάδοση γνώσεων για την ανέλιξη των μαθητών προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, αποφασίσαμε να εντάξουμε στο πρόγραμμά μας το “DRONEMANIACS”. 

Μέσω του προγράμματος αυτού, οι μαθητές μας έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τα μη επανδρωμένα συστήματα, ενώ μέσω διαφόρων ερεθισμάτων εξοικειώνονται με τον χειρισμό τους και αποκτούν δεξιότητες απαραίτητες για τα επαγγέλματα του μέλλοντος.”

Περισσότερες πληροφορίες για την OVERDRONE μπείτε εδώ : https://www.overdrone.gr/

Τηλ Επικοινωνίας : 6980315913

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ