Εναέρια πλάνα από την τεράστια ελληνική σημαία στη Σαντορίνη με την ματιά της Aeromotion

- Advertisement -

Στην περιοχή του Πύργου στη Σαντορίνη έγινε η τελετή ανάρτησης της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας ανήμερα της εθνικής μας επετείου – 25ης Μαρτίου με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Η σημαία θα μπορούσε να διεκδικήσει και μια θέση στα ρεκόρ γκινες καθώς το μέγεθος της σημαίας ήταν 1500 τετραγωνικά μέτρα και βάρος 160 κιλά Η ανάρτηση της τεράστιας σημαίας έγινε με τη συνδρομή αρκετών συμμετεχόντων αλλά και με τη συνδρομή γερανού. Κυμάτισε για περίπου δυο λεπτά αλλά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή είχε σαν αποτέλεσμα σαν σκιστεί ενα μεγάλο μέρος της σημαίας.

Οι διοργανωτές την άπλωσαν στο έδαφος για να αποτίσουν φόρο τιμής στα μαχητικά αεροσκάφη που πέρασαν πάνω από την περιοχή. Η όλη προσπάθεια πάντως είναι αξία συγχαρητηρίων και πιο συγκεκριμένα στους εμπνευστές του εγχειρήματος που μεταξύ άλλων είναι ο Σύλλογος Ποντίων Σαντορίνης, ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης καθώς και στην ομάδα σαντορινιών και εθελοντών που πήραν την πρωτοβουλία για την κατασκευή της σημαίας. 

Το κόστος της κατασκευής της σημαίας ήταν 7000 ευρώ, ποσό το οποίο καλύφτηκε από αρκετούς υποστηρικτές. Τα έσοδα ωστόσο που θα συγκεντρωθούν από τις χορηγίες για την σημαία θα έχουν φιλανθρωπικό σκοπό!

Δείτε τα εναέρια πλάνα που κατέγραψε το drone της Aeromotion.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ