Εργαστήριο συναρμολόγησης Ιρανικών drones ο στόχος της επίθεσης του Ισραήλ στη Συρία

- Advertisement -

Η είδηση «πέρασε στα ψηλά» όμως ίσως αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθώς στο επίκεντρο βρίσκονται τα ιρανικά drones, μετά και την μεταφορά κάποιων εξ αυτών στην Ρωσία, όπως των Shahed-136 που πήραν μέρος στις πρόσφατες επιθέσεις στο Κίεβο.

Η είδηση αφορά μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έγινε την Παρασκευή κοντά στη Δαμασκό. Τότε είχε γίνει λόγος γενικώς και αορίστως για στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επλήγησαν.

Σύμφωνα όμως με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η ισραηλινή επιδρομή κατέστρεψε μια τοποθεσία κατασκευής και αποθήκευσης όπλων που υποστηρίζεται από το Ιράν, και ειδικότερα «γραμμή παραγωγής» drones.

Όπως αναφέρει και η ισραηλινή Haaretz, η νυχτερινή επίθεση – για την οποία επισήμως το Ισραήλ δεν ανέλαβε την ευθύνη, πιστεύεται όμως ότι βρίσκεται πίσω από αυτήν – στόχευσε επιτυχώς τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τη συναρμολόγηση ιρανικών drones στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Dimas κοντά στα σύνορα του Λιβάνου. Ένα ραντάρ και ο διάδρομος προσγείωσης του αεροδρομίου υπέστησαν επίσης ζημιές.

Οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και η Χεζμπολάχ έχουν χρησιμοποιήσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο Dimas ως βάση επιχειρήσεων σε μεγάλο μέρος του Συριακού Εμφυλίου Πολέμου και πηγές του Παρατηρητηρίου ανέφεραν τον Ιανουάριο ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ επέκτειναν την τοποθεσία και έσκαβαν υπόγειους χώρους αποθήκευσης, πιθανότατα και ιρανικών drones.

Όπως πρόσφατα ανέφερε η σαουδαραβική εφημερίδα Al Arabiya, τις εγκαταστάσεις που χτυπήθηκαν εκμεταλλευόταν κυρίως η επίλεκτη «Μονάδα 4400» της Χεζμπολάχ, που είναι και υπεύθυνη για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στη Χεζμπολάχ σε συνεργασία με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Πηγή: haaretz onalert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ