Στο Άμπου Ντάμπι κάτι σχετικό με την αστική εναέρια κινητικότητα είναι στα σκαριά. Για την ακρίβεια, υπάρχει πλάνο σύμφωνα με το οποίο, τόσο η μεταφορά εμπορευμάτων όσο και των επιβατών θα είναι εφικτή μέσω ηλεκτρικών αεροσκαφών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Δύο εταιρείες «δουλεύουν» από κοινού για τη δημιουργία της πρώτης εγκατάστασης στη Μέση Ανατολή και τη ΒόρειαΑφρική για την κατασκευή και λειτουργία των συγκεκριμένων αεροσκαφών. Οι εν λόγω εταιρείες είναι η κινέζικη EHang Holdings και η Monarch Holdings με έδρα το Άμπου Ντάμπι.
Οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές στο επίκεντρο
Στόχος της εν λόγω συνεργασίας είναι κυρίως η κατασκευή βιώσιμων ηλεκτρικών αεροσκαφών και drones. Επιπλέον, στοχεύουν στη δημιουργία ενός κέντρου διοίκησης και ελέγχου για την αυτόνομη διαχείριση της αστικής εναέριαςκινητικότητας.
Ακόμη, σημαντική είναι η κατασκευή υποδομών, Vertiports και εγκαταστάσεων για τη λειτουργία ηλεκτρικών αεροσκαφών και drones.
Η συνεργασία θα στηρίξει το εμπόριο
Το έργο θα τονώσει τις αγορές, καθώς και τη στήριξη των τοπικών προϊόντων. Με ποιο τρόπο; Κάνοντας εύκολη τη μεταφορά αγαθών και εμπορευμάτων σε σημεία πώλησης. Όπως για παράδειγμα σε λιμάνια και αεροδρόμια.
Επίσης, η συνεργασία θα συμβάλλει στη δημιουργία προηγμένης υποδομής για Vertiports και αυτόνομου συστήματος διαχείρισης πτήσεων, το οποίο λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη. Θα υποστηρίξει βιώσιμα και ηλεκτροκίνηταεμπορικά σκάφη και drones, τα οποία θα επιτρέψουν στο Άμπου Ντάμπι να υιοθετήσει τεχνολογίες αστικής αεροπορίας.
Ο υφυπουργός του Τμήματος Οικονομικής Ανάπτυξης του Άμπου Ντάμπι, δήλωσε:
«Στο πλαίσιο των προσπαθειών του για τη μετάβαση στην επόμενη φάση της οικονομικής διαφοροποίησης, το Άμπου Ντάμπι εστιάζει σε οικονομικούς τομείς που έχουν ως βάση τη γνώση και την καινοτομία. Η βιομηχανική στρατηγική αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επίτευξη των στόχων μας.
Τα προγράμματά της αποσκοπούν στην ενίσχυση, ενθάρρυνση και υιοθέτηση μεθόδων και τεχνολογιών της βιομηχανίας 4.0. Όπως επίσης, της κυκλικής οικονομίας, της ανάπτυξης ταλέντων, της ενεργοποίησης του οικοσυστήματος, της εγχώριας εφοδιαστικής αλυσίδας και της ανάπτυξης της αλυσίδας αξίας».
Πηγή: https://carselectric.gr/ilektrizontas-tous-aitheres-tou-abou-ntabi/