ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η ιδέα χρήσης drone για την ακινητοποίηση ενόπλων στα σχολεία

- Advertisement -

Μάλλον «έσβησε» λίγο μετά τη σύλλήψή της, η ιδέα της χρήσης drone για την αντιμετώπιση των ενόπλων στα σχολεία των ΗΠΑ.

Έπειτα κι από το πρόσφατο περιστατικό της μαζικής δολοφονίας 19 μαθητών στο σχολείο του Τέξας, η συζήτηση στις ΗΠΑ άνοιξε για τα καλά, με βασική πρόταση την απαγόρευση της οπλοκατοχής.

Ωστόσο, η μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας Axon, πρότεινε μια άλλη λύση. Τη δημιουργία ενός drone, με δυνατότητα ακινητοποίησης του ενόπλου, μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων δευτερολέπτων. «Με τη χρήση αυτού του συστήματος, θα μπορούσαν να σωθούν ζωές», αναφέρεται σχετικά, καθώς ειδικά στο αιματηρό περιστατικό του Τέξας, καταγγέλθηκε ότι η αστυνομία άργησε πολύ να επέμβει.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά τη σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ηθικής της ίδιας της εταιρείας Axon, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία απορρίπτει αυτό το σχέδιο.

«Η ιδέα της κατασκευής ενός τέτοιου μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος μας παρουσιάστηκε πριν από έναν χρόνο και την απορρίψαμε. Η Επιτροπή Ηθικής της Axon εξετάζει την κατασκευή μόνο μικρού αριθμού πειραματικών τέτοιων drone, για χρήση τους μόνο από την αστυνομία».

Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που η Axon αντιμετωπίζει τέτοια εσωτερική… διαμάχη, που την εκθέτει προς την αγορά, καθώς στο παρελθόν έγινε κάτι αντίστοιχο σε σχέση με μια τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, σε φορητές κάμερες που θα φορούσαν οι αστυνομικοί.

Πηγή: iefimerida.grΗΠΑ: Απορρίφθηκε η ιδέα χρήσης drone για την ακινητοποίηση ενόπλων στα σχολεία – iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ