Η Βρετανία αποκτά ταχυδρομική υπηρεσία με drones

- Advertisement -

Τα Βασιλικά Ταχυδρομεία της Βρετανίας δημιουργούν ένα στόλο ειδικά σχεδιασμένων για τη μεταφορά αλληλογραφίας και δεμάτων drones. Πρόκειται για αυτόνομα σκάφη που δεν θυμίζουν τα συμβατικά drones με τους έλικες αλλά μοιάζουν περισσότερο με μικρά αεροπλανάκια με άνοιγμα φτερών δέκα μέτρων.

Στη φωτογραφία εικονίζεται ένα από τα drones που θα μεταφέρουν την αλληλογραφία στη Βρετανία.


Τα σκάφη αυτά θα μπορούν να μεταφέρουν το φορτίο τους στο μεγάλο αποθηκευτικό τους χώρο σε απομακρυσμένες περιοχές της Αγγλίας και της Σκωτίας και φυσικά σε νησιωτικές περιοχές οι οποίες βασίζονται για την επικοινωνία τους με τον υπόλοιπο κόσμο σε δρομολόγια φέρι μποτ, αεροσκαφών ή αυτοκινήτων τα οποία όμως συχνά δεν εκτελούνται εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών.
Τα Βασιλικά Ταχυδρομεία έχουν δρομολογήσει την κατασκευή 500 τέτοιων drones και σχεδιάζουν περισσότερα από 50 δρομολόγια που θα κάνουν όταν αναλάβουν υπηρεσία και αναλόγως των επιδόσεων τους τα δρομολόγια θα αυξάνονται ώστε να καλύπτουν ολοένα και περισσότερες περιοχές στην χώρα. Τα drones θα μπορούν να προσγειωθούν σε διαφόρων ειδών επιφάνειες ομαλές και μη ώστε να φθάνει η αλληλογραφία ακόμη και σε αρκετά απομονωμένες ή δύσβατες περιοχές.


Εκτός των άλλων η χρήση των drones θα κάνει τη μεταφορά της αλληλογραφίας πιο φιλική στο περιβάλλον.

πηγή :https://m.naftemporiki.gr/story/1862682?fbclid=IwAR19hNeXt11A_2c6C7WLBlOBgr12keT8GaIieUgXZnk545QlkMGgg4vfT2U

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ