Η επίλεκτη ουκρανική μονάδα που πιάνει κυριολεκτικά στον ύπνο τους Ρώσους

- Advertisement -

Μια επίλεκτη ουκρανική μονάδα χειρισμού drone έχει καταστρέψει δεκάδες ρωσικούς «στόχους προτεραιότητας» με επιθέσεις που γίνονται τη νύχτα, ενώ οι Ρώσοι στρατιώτες κοιμούνται.

Όπως αποκαλύπτουν οι Times, η εξειδικευμένη μονάδα αναγνώρισης από αέρος ‘Aerorozvidka’ εντοπίζει και επιτίθεται σε άρματα μάχης, φορτηγά διοίκησης και οχήματα μεταφοράς ηλεκτρονικού εξοπλισμού των Ρώσων από την αρχή της εισβολής.

«Χτυπάμε τη νύχτα, όταν οι Ρώσοι κοιμούνται», δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα ο διοικητής της μονάδας Γιάροσλαβ Χοντσάρ από τη βάση επιχειρήσεων στο Κίεβο.

Όπως σημειώνεται, οι ρωσικές δυνάμεις είναι στατικές τη νύχτα και ο φόβος ουκρανικών βομβαρδισμών οδηγεί στην προσπάθεια κάλυψης των αρμάτων μάχης σε χωριά, μεταξύ σπιτιών, όπου το ουκρανικό πυροβολικό θα κινδύνευε να χτυπήσει αμάχους αν επέλεγε να επιτεθεί.

Ωστόσο, αυτές οι ακίνητες φάλαγγες είναι ο τέλειος στόχος για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Aerorozvidka, την οποία απαρτίζουν 50 εκπαιδευμένοι χειριστές drone.

Για τις επιθέσεις χρησιμοποιούνται από φθηνά drone του εμπορίου έως «βαρέων βαρών» drone με οκτώ έλικες που έχουν τροποποιηθεί ώστε να μπορούν να κάνουν ρίψεις αντιαρματικών χειροβομβίδων και να σαρώνουν το έδαφος με θερμικές κάμερες. «Το σκοτάδι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους», σχολιάζει το δημοσίευμα.

Γίνεται αναφορά σε χρήση drone τύπου R18, που είναι το «στολίδι» του οπλοστασίου της μονάδας, με εμβέλεια τεσσάρων χιλιομέτρων, διάρκεια πτήσης 40 λεπτών και δυνατότητα ρίψης βόμβας πέντε κιλών. Επίσης χρησιμοποιούνται αναγνωριστικά drone τύπου PD-1 με ικανότητα πτήσης επί οκτώ ώρες.

Καθημερινά η μονάδα πραγματοποιεί περί τις 300 αναγνωριστικές αποστολές, με συγκέντρωση πληροφοριών ασφαλείας μέσω του συστήματος Delta που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ. Τα στοιχεία περνούν στις ομάδες επίθεσης που αναλαμβάνουν δράση τη νύχτα.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ