Η Κίνα χρησιμοποιεί drones για να… φέρει βροχή σε επαρχίες που πλήττονται από ξηρασία

- Advertisement -

Η Κίνα χρησιμοποιεί δύο τεράστια drones για να σπείρει σύννεφα της βροχής στην επαρχία Σετσουάν για να προσπαθήσει να τερματίσει μια καταστροφική ξηρασία που έχει πνίξει την παραγωγή ενέργειας και έχει διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού παγκόσμιων κολοσσών όπως η Apple και η Tesla.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας εκτόξευσε drones στο βόρειο και νοτιοανατολικό Σιτσουάν το πρωί της Πέμπτης και τα αεροσκάφη θα καλύψουν τελικά μια περιοχή 6.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε επιχειρήσεις που θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα, ανέφερε το κρατικό CCTV.

Η “σπορά” λειτουργεί ρίχνοντας έναν παράγοντα σχηματισμού πάγου όπως το ιωδιούχο άργυρο σε ένα σύννεφο που περιέχει ήδη άφθονη υγρασία. Σταγονίδια βροχής συγκεντρώνονται γύρω από τον παράγοντα, παίρνοντας βάρος μέχρι να αρχίσουν να πέφτουν. Η Κίνα έχει μακρά ιστορία στη χρήση της τεχνολογίας για να ποτίζει χωράφια, να δροσίζει πόλεις και να διασφαλίζει ότι ο ουρανός είναι καθαρός για εκδηλώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Οι τοπικές κυβερνήσεις στο Σετσουάν και και το Τσονγκτσίνγκ έχουν επιστρατεύσει διακοπές ρεύματος σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και νοικοκυριά, καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει καύσωνα και έντονη ξηρασία, η οποία έχει αυξήσει τη χρήση του κλιματισμού ενώ εξαντλεί τα αποθέματα υδροηλεκτρικής ενέργειας από τα οποία εξαρτάται η περιοχή.

Αν και οι περιορισμοί του ηλεκτρικού ρεύματος στο Σετσουάν ήταν προγραμματισμένο να λήξουν μέχρι την Παρασκευή, ο κατασκευαστής λιπασμάτων Sichuan Lutianhua δήλωσε ότι θα παραμείνει κλειστός ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ζέστης, ανέφερε το China Business News, επικαλούμενο την εταιρεία. Το εργοστάσιο της Honda Motor στο Τσονγκτσίνγκ θα παραμείνει κλειστό μέχρι αυτή την εβδομάδα, αφού η τοπική κυβέρνηση παρέτεινε τους περιορισμούς στην ηλεκτρική ενέργεια, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία την Πέμπτη.

Οι θερμοκρασία στο Τσενγκντού, την πρωτεύουσα του Σετσουάν, προβλέπεται να πέσει στους 31 βαθμούς Κελσίου (88 βαθμούς Φαρενάιτ) την Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική διοίκηση. Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε περιοχές της επαρχίας το βράδυ της Πέμπτης, αναγκάζοντας τους αξιωματούχους να μετεγκαταστήσουν περίπου 30.000 ανθρώπους που ζουν σε επικίνδυνες ζώνες, ανέφερε το κρατικό CCTV.

πηγή :https://www.capital.gr/diethni/3654477/i-kina-xrisimopoiei-drones-gia-na-ferei-broxi-se-eparxies-pou-plittontai-apo-xirasia

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ