Η ‘’μυθική’’ λίμνη της Ελλάδας απο ψηλά 

- Advertisement -

Η λίμνη Ορεστιάδα ή λίμνη της Καστοριάς είναι λίμνη στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς της Μακεδονίας, στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε υψόμετρο 630 μέτρων, η λίμνη καλύπτει μια έκταση 28 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εννέα ρυάκια ρέουν στη λίμνη και διοχετεύονται στον ποταμό Αλιάκμονα. Το βάθος του κυμαίνεται από 9 έως 10 μέτρα. Η Ορεστίδα σχηματίστηκε πριν από περίπου 10 εκατομμύρια χρόνια. Η χερσόνησος της Καστοριάς, με την πόλη της Καστοριάς, χωρίζει τη λίμνη σε δύο μέρη, το μεγαλύτερο στα βόρεια και το μικρότερο στο νότο.

Η λίμνη πήρε το όνομά της από τους Ωραιάδες. Τα παραλίμνια αξιοθέατα περιλαμβάνουν, εκτός από τη βυζαντινή αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης, το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισσας του 11ου αιώνα και τον ανακατασκευασμένο προϊστορικό οικισμό του Δισπηλιού, όπου ανασύρθηκε το Δισπηλιό από τη λίμνη το 1992. Η λίμνη είναι γνωστή για το ότι παγώνει τους χειμώνες.

Δείτε την όπως την κατέγραψε με το drone του το κανάλι Point Of View :

Μάθετε τα μυστικά του drone και αποκτήστε Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειριστή για όλες τις κατηγορίες (Α1-Α2-Α3) με 49 ΕΥΡΩ από την DRONE SOLUTIONS
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ : https://www.dronesolutionsacademy.gr/
Τηλ Επικοινωνίας : 6908568420 και 210 2851627-8
Email:academy@dronesolutions.gr
Ποσειδώνος 2 – Μεταμόρφωση Αττικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ