Η Ουκρανία κατέρριψε 26 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιτέθηκαν τη νύχτα

- Advertisement -

H Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας με 38 μη επάνδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, προσθέτοντας πως 26 από αυτά τα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν.

«Καταγράφηκαν οι εκτοξεύσεις 38 Σαχίντ», έγραψε η Πολεμική Αεροπορία στην καθημερινή αναφορά που ανεβάζει στην πλατφόρμα Telegram, διευκρινίζοντας πως η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 28 από αυτά τα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Εξάλλου ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού ανακοίνωσε σήμερα πως ρωσική αεροπορική επιδρομή στη διάρκεια της νύχτας έπληξε το ουκρανικό λιμάνι εξαγωγής σιτηρών Ισμαήλ προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων και ζημιές σε υποδομές.

Ένα κτίριο του λιμανιού, αποθηκευτικές εγκαταστάσεις και περισσότερα από 30 φορτηγά και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές κατά την επίθεση, η οποία διάρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, έγραψε ο κυβερνήτης Όλεχ Κίπερ στην πλατφόρμα Telegram.

Σε ένα χωριστό επεισόδιο, ρωσικός πύραυλος προκάλεσε επίσης σήμερα ζημιές σε τοπική επιχείρηση στη νότια ουκρανική πόλη Κρίβι Ριχ, δήλωσε ο δήμαρχος Ολεκσάντρ Βιλκούλ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ