Η πρώτη δημόσια πτήση του Volodrone για υπηρεσίες παράδοσης εμπορευμάτων

- Advertisement -

Η Volocopter ολοκλήρωσε την πρώτη δημόσια πτήση του πλήρως ηλεκτρικού της drone για υπηρεσίες παράδοσης, με το όνομα Volodrone.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η πτήση κατέδειξε πώς οι επιχειρήσεις που θα διαθέτουν drone θα μπορούν να επεκτείνουν την υπάρχουσα υποδομή τους.

Το Volodrone σηκώνει «ψηλά» τη μεταφορά εμπορευμάτων

Το Volodrone έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει έως και 200 ​​κιλά σε απόσταση 40 χιλιομέτρων.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει έως και 600 κιλά κατά την απογείωση.

Για τη πρώτη του δημόσια πτήση, το drone πέταξε για τρία λεπτά από τη βάση της εταιρείας στο Αμβούργο και έφτασε σε υψόμετρο 22 μέτρων πριν επιστρέψει.

Μετέφερε, μάλιστα, ένα κιβώτιο το οποίο παρέδωσε μετά την προσγείωσή του, σε ένα cargo e-bike καθιστώντας έτσι την παράδοση… μια πλήρως ηλεκτρική διαδικασία.

«Είμαστε η μόνη εταιρεία UAM που προσφέρει λύσεις για επιβάτες και εμπορεύματα που μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Florian Reuter, διευθύνων σύμβουλος της Volocopter.

volodrone

«Το VoloDrone θα κάνει τις υπάρχουσες διαδικασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας των επιχειρήσεων πιο ισχυρές, αποδοτικές και βιώσιμες.»

Εκτός από τα drones, η Volocopter αναπτύσσει, επίσης, την απαραίτητη υποδομή που θα χρειαστεί για την υποστήριξη των υπηρεσιών μεταφοράς.

Τα λεγόμενα Voloports, είναι φυσικές περιοχές που βρίσκονται μέσα στο αστικό πλαίσιο που θα χρησιμεύσουν ως σημεία απογείωσης και προσγείωσης για τα αεροπορικά ταξί των εταιρειών, VoloCity και VoloConnect που παρέχουν υπηρεσίες εδάφους, όπως μεταφορά φορτίων και επιβατών.

Εκτός από αυτό, η εταιρεία χτίζει το ψηφιακό κομμάτι που θα ενώσει όλα τα απαραίτητα μέρη, όπως την διαχείριση των πτήσεων, την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων των πτήσεων και των αυτόματων λειτουργιών, για να προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία στους χρήστες.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη δημόσια πτήση, η εταιρεία αναμένει να ξεκινήσει την λειτουργία των υπηρεσιών της μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Λίγα λόγια για την Volocopter και το VoloConnect

Η πρωτοποριακή γερμανική εταιρεία Volocopter που έχει ως όραμα, και αντικείμενο, την αστική μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών μέσω ηλεκτρικών αεροσκαφών, παρουσίασε πρόσφατα την τελευταία της πρόταση για αυτόν τον σκοπό.

Ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος, με σύστημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Το  VoloConnect προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς τεσσάρων επιβατών.

Το Electric Vertical Takeoff and Landing (eVTOL) αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο να καλύπτει αποστάσεις έως 100 χλμ. με μέση ωριαία ταχύτητα τα 180 χλμ./ώρα, ενώ θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα έως και 250 χλμ./ώρα.

Πηγή: carselectric.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ