Η Ρουμανία κάλεσε τον Ρώσο επιτετραμμένο μετά τον εντοπισμό νέων θραυσμάτων drone σε ρουμάνικο έδαφος

- Advertisement -

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας κάλεσε τον Ρώσο επιτετραμμένο στη χώρα μετά τον εντοπισμό σε ρουμάνικο έδαφος νέων θραυσμάτων ενός drone παρόμοιου με αυτά που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Agerpres.

Χθες Σάββατο οι ρουμανικές αρχές εντόπισαν νέα θραύσματα drone, το δεύτερο που συνετρίβη στη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα, καθώς η Μόσχα εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον των λιμανιών της Ουκρανίας στον Δούναβη, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα ρουμάνικα σύνορα.

«Ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Βουκουρέστι εκλήθη εκτάκτως το Σάββατο στο υπουργείο Εξωτερικών, σε επίπεδο υφυπουργού», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Ο υφυπουργός αρμόδιος για Στρατηγικές Υποθέσεις Γιούλιαν Φότα μετέφερε τις διαμαρτυρίες της ρουμάνικης πλευράς για την παραβίαση του εναέριου χώρου της Ρουμανίας μετά τον εντοπισμό στο έδαφός μας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, κάποιων θραυσμάτων drone παρόμοιου με αυτά που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις στην επίθεσή τους εναντίον της Ουκρανίας», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Χθες ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις δήλωσε ότι ο εντοπισμός των θραυσμάτων υποδηλώνει ότι διαπράχθηκε μια απαράδεκτη παραβίαση του εναέριου χώρου της Ρουμανίας.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επεσήμανε ότι τα ρωσικά πλήγματα κοντά στα σύνορα είναι «αποσταθεροποιητικά», παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία σκόπευε να πλήξει τη Ρουμανία.

Από τον Ιούλιο, όταν η Μόσχα αποσύρθηκε από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, οι ρωσικές δυνάμεις στοχοθετούν συχνά ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία, από όπου συνεχίζονται οι εξαγωγές.

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ