Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 8 drones της Ουκρανίας

- Advertisement -

Η Μόσχα ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της κατέστρεψαν οκτώ ουκρανικά drones στη δυτική Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να κάνει λόγο για ζημιές ή θύματα, έπειτα από ρωσικό πολύνεκρο πλήγμα στο ουκρανικό χωριό Χρόζα.

Χθες Πέμπτη περί τις 23:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), «συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία κατέστρεψαν πέντε ουκρανικά εναέρια οχήματα χωρίς πιλότο πάνω από την περιφέρεια Μπιέλγκοροντ», που γειτονεύει με την Ουκρανία, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σήμερα μέσω Telegram.

Αργότερα τη νύχτα, καταστράφηκαν άλλα δύο UAVs στην ίδια περιοχή και το όγδοο στην περιφέρεια Κουρσκ, που επίσης γειτονεύει με την Ουκρανία, σύμφωνα με αναρτήσεις του υπουργείου στην πλατφόρμα. Δεν έδωσε απολογισμό θυμάτων, ούτε έκανε λόγο για ζημιές.

Ο περιφερειάρχης της Μπιέλγκοροντ, ο Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ, κάνοντας επίσης λόγο για κατάρριψη ουκρανικών drones, διαβεβαίωσε πως «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», δεν υπάρχουν θύματα.

Αφότου άρχισε η ουκρανική αντεπίθεση στις αρχές Ιουνίου, η Μόσχα κατηγορεί σχεδόν καθημερινά τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πως εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων στη ρωσική επικράτεια με drones και πυροβολικό και ότι προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια, ανάμεσά τους και στη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι επιδρομές καταγράφηκαν έπειτα από ρωσικό πλήγμα στο χωριό Χρόζα (ανατολικά), το οποίο είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 51 άνθρωποι, ανάμεσά τους κορίτσι έξι ετών.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ