Η Ρωσία κατέρριψε drones της Ουκρανίας ανοικτά της Κριμαίας και στην περιφέρεια Κουρσκ

- Advertisement -

Η Μόσχα ανακοίνωσε πως καταρρίφθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες ουκρανικά drones στον εναέριο χώρο της χερσονήσου της Κριμαίας και της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ, που γειτονεύει με την Ουκρανία στα δυτικά.

Περί τη 01:00 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], «ουκρανικά UAVs καταστράφηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας και πάνω από την περιφέρεια Κουρσκ από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας μέσω Telegram.

Οι επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη ρωσική επικράτεια και στη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσάρτησε η Ρωσία το 2014, έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες.

Το Κίεβο, που εξαπέλυσε αντεπίθεση στις αρχές Ιουνίου προκειμένου να ανακαταλάβει εδάφη που ελέγχουν τα ρωσικά στρατεύματα, έχει εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεσή του να ξαναπάρει την Κριμαία.

Το Σάββατο, η Μόσχα ανέφερε πως κατέστρεψε τρία ναυτικά drones που είχαν στόχο τη γέφυρα της Κριμαίας στο στενό του Κερτς, έργο στρατηγικής σημασίας που είχε ήδη γίνει στόχος επιθέσεων το καλοκαίρι.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ