Η Σόφια εργάζεται για την εισαγωγή συστήματος ελέγχου κυκλοφορίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών

- Advertisement -

Η Βουλγαρία εργάζεται για την εισαγωγή του συστήματος ελέγχου κυκλοφορίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών U-space, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών. Ομάδα εργασίας με εκπροσώπους του υπουργείου και της Διοίκησης Πολιτικής Αεροπορίας έχει συσταθεί για τη δημιουργία του συστήματος αυτού.

Το U-space είναι ένα ευρωπαϊκό σύστημα για την ασφαλή διαχείριση της κυκλοφορίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που είναι ήδη στα σκαριά. Αναπτύσσεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της αυξημένης ανάγκης υπηρεσιών και τεχνολογιών για τη διαχείριση της κυκλοφορίας των στροφειόπτερων.

Το σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας θα ενταχθεί στο υπάρχον σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Ένα διάταγμα για την ασφαλή λειτουργία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Βουλγαρία και την εποπτεία των φορέων τους έχει ήδη προετοιμαστεί και πρόκειται να υπογραφεί από τον υπουργό Μεταφορών.

Εγκαινιάζοντας μια διεθνή έκθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών τον Οκτώβριο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Νικολάι Ναϊντένοφ δήλωσε ότι οι αρχές θα διασφαλίσουν ίση πρόσβαση στην αγορά για τους οικονομικούς φορείς που παρέχουν υπηρεσίες αεροναυτιλίας U-space.

πηγή : zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ