Η NASA θα στέλνει drones μέσα στα ηφαίστεια

- Advertisement -

Δύο εβδομάδες μετά τη μεγάλη έκρηξη στην Τόνγκα η NASA ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία Black Swift Technologies με στόχο την αποστολή drones σε ενεργά ηφαίστεια για να καταγράφουν διάφορα χρήσιμα για τη μελέτη και λειτουργία των ηφαιστείων δεδομένων. Όπως είναι ευνόητο τα drones αυτά θα είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα έτσι ώστε να μπορούν να αντέχουν και να λειτουργούν χωρίς πρόβλημα στις αντίξοες συνθήκες που θα συναντούν.

«Πρέπει να βρούμε τρόπο να γίνουμε ρωμαλέοι και να αντέχουμε τις πτήσεις πάνω από τις αντίξοες συνθήκες με τα τοξικά αέρια πάνω από τα ηφαίστεια. Κατασκευάζουμε drones που θα μπορούν να συλλέξουν δεδομένα για το επίπεδο της αναταραχής που συμβαίνει σε ένα ηφαίστειο» αναφέρει σε δήλωση του ο Φλόριαν Σκβάντνερ, διευθυντής του τμήματος Επιστημών Γης της NASA

Η Black Swift Technologies κατασκευάζει τα τελευταία χρόνια drones για αποστολές παρατήρησης και συλλογής δεδομένων σε ηφαίστεια και η τεχνογνωσία της NASA στη δημιουργία προηγμένου εξοπλισμού και οργάνων παρατήρησης και συλλογής δεδομένων θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς τέτοιων αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων που θα μπορούν να συλλέγουν δεδομένα από ηφαίστεια που ετοιμάζονται να εκραγούν.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις δυνατότητες των drones ώστε να μας παρέχουμε πολύτιμες πληροφορίες για διάφορα φυσικά φαινόμενα» αναφέρει ο Τζακ Έλστον, διευθύνων σύμβουλος της Black Swift Technologies. «Συνεργαζόμενοι με τη NASA και την Black Swift οι επιστήμονες μας πιστεύουν ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε drones για να ενημερώνουμε τις καταά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες και Αρχές για πιθανή εκδήλωση ηφαιστειακών εκρήξεων για να πάρουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προστατεύοντας τις ερευνητικές ομάδες που βρίσκονται εκεί και φυσικά τον τοπικό πληθυσμό» σημειώνει ο Τζόναθαν Στοκ, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Καινοτομίας της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ