Θερμικό drone καταγράφει τις θερμοκρασίες στην Αθήνα

- Advertisement -

Πτήση με drone και θερμική κάμερα πραγματοποίησε η ομάδα UpStories πάνω από την πόλη της Αθήνας την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023. Η θερμοκρασία του άερα σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ξεπέρασε τους 40 °C σε πολλές περιοχές της Αθήνας, ενώ στο έδαφος και σε κτήρια η θερμική κάμερα έδειξε τιμές θερμοκρασίας άνω των 60 °C και τοπικά άνω των 80 °C. Η αστική θερμική νησίδα είναι πεδίο μελέτης δύο εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, του CLIMPACT-2 και του HEAT-ALARM.

Ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία παρουσίασε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Σπύρος Ντάφης, μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου, μετά από την καταγραφή των θερμοκρασιών σε περιοχές της Αθήνας.

Όπως δήλωσε: «Στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων με εθνική χρηματοδότηση, πραγματοποιούμε τόσο με επίγεια συστήματα, όσο με θερμικές κάμερες και με την υποστήριξη δορυφορικών μετρήσεων για να χαρτογραφήσουμε τις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα εντός των πόλεων και κυρίως της Αθήνας.

Η βλάστηση μέσω της εξάτμισης εξαιτίας της μικρής διαπνοής, διατηρεί τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα, ενώ άλλα υλικά έχουν μικρή ανακλαστικότητα όπως η άσφαλτος, το τσιμέντο. Ακόμα και 70 βαθμούς μπορεί να φτάσει η θερμοκρασία το μεσημέρι στο οδόστρωμα.

Οι θερμοκρασίες άνω των 90 βαθμών Κελσίου εμφανίζονται σε λαμαρίνες, σε διάφορες οροφές με σκούρες επιφάνειες. Είχαμε θερμοκρασίες και κοντά στους 100 βαθμούς Κελσίου. Όπου υπάρχει πράσινο βλέπουμε πως αυτόματα κατεβαίνει το θερμικό αποτύπωμα. Βλέπετε πόσο σημαντικό είναι το πράσινο εντός των πόλεων. Επηρεάζει και τις γύρω γειτονικές περιοχές».

Βρείτε τα πάντα για τα drones στο www.dronehouse.gr .
Παρασκευοπούλου 44 – Περιστέρι Αττικής
Τηλ Επικοινωνίας : 210-5716080

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ