Ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε drone με κινητήρα από Suzuki GSX-R1000

- Advertisement -

Η Ιαπωνική εταιρεία αεροναυπηγικής Arase Aizawa Aerospace παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης Nagoya Robodex που διεξήχθη προσφάτως ένα ιδιαίτερο drone το οποίο τροφοδοτείται από τον κινητήρα του Suzuki GSX-R1000!

Πρόκειται για ένα τετρακόπτερο (quadcopter) το οποίο ονομάζεται AZ1000 και προορίζεται για μεταφορά εξοπλισμού και μεγάλων αντικειμένων καθώς το βάρος που μπορεί να σηκώσει ανέρχεται στα 150 κιλά.

Για τον λόγο αυτό η εταιρεία που εδρεύει στο Hamamatsu πολύ κοντά στο εργοστάσιο της Suzuki, επέλεξε τον τετράχρονο τετρακύλινδρο σε σειρά 16βάλβιδο υγρόψυκτο κινητήρα χωρητικότητας 998 κ. εκ. του GSX-R1000 που αποδίδει 150 hp.

suzuki drone 2

Το AZ1000 διαθέτει ρεζερβουάρ 55 λίτρων και ζυγίζει 110 κιλά έτοιμο προς χρήση. Το ύψος του είναι ένα μέτρο, το μήκος του φτάνει τα τρία μέτρα και το πλάτος του τα 2,8 μέτρα όταν οι τέσσερις έλικες που διαθέτει είναι έτοιμοι για πτήση. Όταν αυτοί αναδιπλωθούν τότε οι διαστάσεις του είναι πιο μαζεμένες, με το μήκος να μειώνεται στα 1,5 μέτρα και το πλάτος στα 1,4 μέτρα.

Το AZ1000 μπορεί να βρίσκεται στον αέρα για έξι ώρες σε περίπτωση που δεν μεταφέρει αντικείμενα, ενώ όταν είναι φορτωμένο η διάρκεια πτήσης κυμαίνεται στις 2 ώρες.

Σύμφωνα με την Arase Aizawa Aerospace το συγκεκριμένο «Super Drone» είναι ιδανικό για βιομηχανική χρήση μεταφέροντας εργαλεία και εξοπλισμό σε σημεία και εγκαταστάσεις που η πρόσβαση δεν είναι εύκολη.

Πηγή: 2wo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ