Ιορδανία: Kατέρριψε drone που μετέφερε crystal meth από την Συρία

- Advertisement -

Ο ιορδανικός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή 13/8 ότι κατέρριψε drone που πετούσε επάνω από ιορδανικό έδαφος μεταφέροντας κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (crystal meth) προερχόμενο από την γειτονική Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο Petra.

Η Συρία έχει μεταβληθεί σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και η Ιορδανία βρίσκεται στην διαδρομή μεταφοράς προς τις χώρες του Κόλπου του συριακής παρασκευής παράγωγου της αμφεταμίνης που είναι γνωστό ωςcaptagon, σύμφωνα με δυτικές υπηρεσίες καταπολέμησης των ναρκωτικών και την Ουάσινγκτον.

Ο στρατός της Ιορδανίας έχει και στο παρελθόν καταρρίψει drones από την Συρία που μετέφεραν ναρκωτικά ή όπλα, αλλά δεν έχει κάνει συγκεκριμένη αναφορά σε crystal meth.

Στρατιωτικοί και αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας από την Ιορδανία και την Συρία έχουν συναντηθεί για να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της διακίνησης των ναρκωτικών από την Συρία. Παρά τους ισχυρισμούς της Δαμασκού, η Ιορδανία αναφέρει ότι δεν έχει διαπιστώσει καμία προσπάθεια καταπολέμησης του εμπορίου ναρκωτικών εκ μέρους των συριακών αρχών.

Οι συριακές αρχές δεν έχουν σχολιάσει το περιστατικό. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ αρνήθηκε τον ρόλο της Συρίας στην παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών και δήλωσε ότι η καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών είναι προς το συμφέρον τόσο της Συρίας όσο και των άλλων αραβικών χωρών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters ertnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ