Ιρακινή οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για drone που έπεσε στο Γκολάν

- Advertisement -

Drone έπεσε κοντά σε χωριό στο τμήμα του υψιπέδου του Γκολάν που έχει προσαρτηθεί από το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, αφού ιρακινή οργάνωση, που υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση στον συγκεκριμένο τομέα.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, το τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, στο οποίο πιθανόν ήταν προσαρμοσμένα εκρηκτικά, ερχόταν από τη Συρία κι έπεσε αργά το βράδυ χθες Τετάρτη νότια της Ελιάντ, στο τμήμα του Γκολάν που έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, αλλά προκαλώντας κάποιες υλικές ζημιές.

Ερωτηθείς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την συντριβή του UAV κοντά στην κοινότητα Ελιάντ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Με ανακοίνωσή της, η «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ», νεφέλωμα που πιστεύεται πως αποτελεί δημιούργημα μελών ιρακινών φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ανέλαβε την ευθύνη για το πλήγμα εναντίον «στόχου ζωτικής σημασίας» νότια της Ελιάντ με «τα κατάλληλα όπλα».

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, η «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ» έχει αναλάβει την ευθύνη για τις περισσότερες από τις εκατό και πλέον επιθέσεις εναντίον στρατευμάτων των ΗΠΑ και του υπό αμερικανική διοίκηση διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού στο Ιράκ και στη Συρία.

Ως τώρα όμως, η οργάνωση δεν είχε κάνει λόγο παρά για ελάχιστες επιθέσεις απευθείας εναντίον ισραηλινών συμφερόντων.

Το Ισραήλ κυρίευσε τμήμα του συριακού υψιπέδου του Γκολάν στον ισραηλινοαραβικό πόλεμο του 1967 και το προσάρτησε το 1981.

Η προσάρτηση δεν αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ