Ισπανία: Drone έριξε σωσίβιο και έσωσε 14χρονο από πνιγμό.Ο νεαρός πάλευε με τα κύματα.

- Advertisement -

Πρωτοπόρο ναυαγοσωστικό σύστημα με drone, που εφαρμόζεται στις ισπανικές παραλίες, έσωσε την ζωή 14χρονου αγοριού που πάλευε με ένα μεγάλο κύμα ανοικτά μίας παραλίας στην Βαλένθια.

Το drone έριξε ένα σωσίβιο στην θάλασσα, που κράτησε το παιδί στην επιφάνεια όταν άρχισε να βουλιάζει αντιμέτωπο με τα κύματα, μέχρι να φθάσει λίγα λεπτά αργότερα ναυαγοσωστική ομάδα.

«Οταν φτάσαμε είδαμε ένα παιδί σε πολύ κακή κατάσταση, χωρίς καθόλου ενέργεια για να συνεχίσει να επιπλέει, έτσι έστειλα ένα σωσίβιο», δήλωσε ο Μιγκέλ Ανχελ Πεδρέρο, ο πιλότος του drone για λογαριασμό της General Drones, που παρέχει την τεχνολογία, για το συμβάν που μετέδωσαν τα ισπανικά μέσα στις αρχές Ιουλίου.
«Λόγω των ισχυρών κυμάτων, ήταν μία πολύπλοκη μανούβρα, αλλά τελικά καταφέραμε να του δώσουμε το σωσίβιο και μπόρεσε να επιπλεύσει μέχρι να τον φθάσουν οι ναυαγοσώστες με jet ski».
Η General Drones, που ξεκίνησε το 2017 να παρέχει υπηρεσίες σε μία πόλη της περιοχής της Βαλένθια, διαθέτει πλέον 30 πιλότους και τα Drone της ενεργοποιούνται πλέον σε 22 παραλίες της Ισπανίας παρέχοντας ταχεία αντίδραση σε κρίσιμες στιγμές, πριν οι ναυαγοσώστες καταφέρουν να φθάσουν στο περιστατικό.

«Αυτά τα επιπλέον δευτερόλεπτα είναι ζωτικής σημασίας σε ορισμένες περιπτώσεις και επιτρέπουν στις ομάδες διάσωσης να προσεγγίσουν τον άνθρωπο πιο ήρεμα και προσεκτικά», εξηγεί ο Μιγκέλ Ανχελ Πεδρέρο.

Δείτε το βίντεο :

πηγή : https://www.mixanitouxronou.gr/ispania-drone-erixe-sosivio-kai-esose-14chrono-apo-pnigmo-o-nearos-paleye-me-ta-kymata/?fs=e&s=cl

Βρείτε τα πάντα για τα drones στο https://myhelis.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ