Ισραήλ: Ο στρατός κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που προερχόταν από τον Λίβανο

- Advertisement -

Το Ισραήλ κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που μπήκε στον εναέριο χώρο του από τον Λίβανο, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

«Πριν από λίγο, στρατιώτες των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) εντόπισαν και κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) που πέρασε από το έδαφος του Λιβάνου στο έδαφος του Ισραήλ, κοντά στην πόλη Ζαρίτ» αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση.

Ο στρατός δεν διευκρίνισε ποιος ευθύνεται για αυτήν την παραβίαση του εναέριου χώρου του Ισραήλ, έδωσε όμως στη δημοσιότητα μια φωτογραφία ενός UAV, πεσμένου σε αγκαθωτούς θάμνους. «Οι IDF θα συνεχίσουν να παρεμποδίζουν τις προσπάθειες παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας του Ισραήλ», πρόσθεσε ο στρατός.

Τον περασμένο μήνα το Ισραήλ κατηγόρησε τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ για μια επίθεση με βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου και από την οποία τραυματίστηκε ένας οδηγός αυτοκινήτου. Παλαιότερα ανέφερε ότι κατέρριψε δρόνους που ανήκαν σε αυτήν την οργάνωση.

Το Ιράν και η Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, πολέμησαν μεταξύ τους το 2006 και έκτοτε έχουν ανταλλάξει πυρά αρκετές φορές, αποφεύγοντας όμως μια σύγκρουση ευρείας κλίμακας.

πηγή: zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ