Ισραήλ: «Drone-φονιάς» για συγκρούσεις σε αστικές περιοχές (βίντεο)

- Advertisement -

Η ισραηλινή αμυντική εταιρεία Elbit Systems παρουσίασε ένα μικροσκοπικό drone που ονομάζεται Lanius, σχεδιασμένο για να πραγματοποιεί στοχευμένες επιθέσεις, ακόμη και φόνους, σε αστικές περιοχές, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Το Lanius είναι ένα πολύ μικρό και ευέλικτο drone, ικανό να κινείται μέσα σε πολύπλοκες τοποθεσίες (όπως κλειστούς χώρους, για παράδειγμα), να παίρνει πλάνα και να χαρτογραφεί τον χώρο πριν εισέλθουν οι στρατιώτες. Το Lanius της Elbit Systems χρησιμοποιεί την άτρακτο ενός κανονικού drone και φέρει την υπολογιστική συσκευή τεχνητής νοημοσύνης Jetson TX2 που κατασκευάστηκε από την Nvidia. Το μικροσκοπικό αυτό drone έχει σχεδιαστεί για μάχη σε αστικά περιβάλλοντα όπου τα στρατεύματα δεν έχουν άμεση οπτική επαφή με τον εχθρό. Το drone εισέρχεται σε μια κατασκευή από παράθυρα, πόρτες ή άλλα ανοίγματα, με τον χειριστή να το κατευθύνει προς τον στόχο του και στη συνέχεια να πυροδοτεί τα εκρηκτικά που μεταφέρει.

H κατασκευή του στηρίχθηκε στην εργασία που εκπόνησε στο παρελθόν η ομάδα Robotics and Perception στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και το Ινστιτούτο ETH, με επικεφαλής τον καθηγητή Νταβίντ Σκαραμούτσα. Η εργασία τους συνδέεται με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη λειτουργία των drones να εκτελούν πολύπλοκους ελιγμούς σε δύσκολα περιβάλλοντα.

πηγή : naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ