Ισραηλινός στρατός: Αναχαιτίστηκε drone από το νότιο Λίβανο

- Advertisement -

Το Ισραήλ κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που προερχόταν από τον Λίβανο, ενώ ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στο βόρειο Ισραήλ.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης η φιλο- ιρανική οργάνωσηΧεζμπολάχ του Λιβάνου εξαπέλυσε το τελευταίο 24ωρο τον υψηλότερο αριθμό διασυνοριακών επιθέσεων από τις 8 Οκτωβρίου.

Έχει οδηγήσει σε ανησυχίες ότι η σύγκρουση στη Γάζα μπορεί να γίνει ευρύτερη σε ολόκληρη την περιοχή.

«Η κατάσταση στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ απαιτεί αλλαγή», είπε ο πρώην Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ σε συνέντευξη Τύπου στο BBC, εκτιμώντας ότι «εάν η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν δράσει αποτρπετικά για να απομακρυνθεί η Χεζμπολάχ από τα σύνορα, οι Ισραηλινοί στρατιώτες θα αναλάβουν δράση με αποτέλεσμα την επέκταση του πολέμου».

Η Χεζμπολάχ έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τα δυτικά κράτη, το Ισραήλ, τις αραβικές χώρες του Κόλπου και τον Αραβικό Σύνδεσμο ενώ θεωρείται δεδομένο ότι χρηματοδοτείται από το Ιράν.

Το 2006, ξέσπασε πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ όταν θανατηφόρα διασυνοριακή επιδρομή, στάθηκε αφορμή να εισβάλουν ισραηλινά στρατεύματα στο νότιο Λίβανο.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου ανέφεραν την Τετάρτη ότι ένας μαχητής της Χεζμπολάχ και δύο συγγενείς του σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Σύμφωνα με την Χεζμπολάχ, ενα από τα θύματα, ο Ibrahim Bazzi, ήταν Αυστραλός πολίτης που επισκεπτόταν την οικογένειά του.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο από τον Οκτώβριο – οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μαχητές της Χεζμπολάχ, αλλά και άμαχοι, μεταξύ των οποίων τρεις δημοσιογράφοι.

Από την ισραηλινή πλευρά, τουλάχιστον τέσσερις πολίτες και εννέα στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στα σύνορα με τον Λίβανο.

Πηγή: Ertnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ