Ιταλία και Κίνα ετοιμάζουν τις διακοπές του μέλλοντος

- Advertisement -

Ιταλοκινεζική κοινοπραξία ετοιμάζει τις διακοπές του μέλλοντος – Το project περιλαμβάνει την κατασκευή εγκαταστάσεων σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Ασίας

Πώς θα είναι το σκηνικό του μέλλοντος; Τα «μεγάλα μυαλά» σχεδιάζουν ήδη τη νέα πραγματικότητα, η οποία -βέβαια- θα στηρίζεται στην τεχνολογία και στους αυτοματισμούς. Μεγάλη φιλοδοξία, ωστόσο, της ανθρωπότητας, είναι να συνδυαστεί η τεχνολογία με το περιβάλλον. Στο σκεπτικό αυτό βασίζεται το σχέδιο του αρχιτεκτονικού γραφείου Giancarlo Zema Design Group, το οποίο βρίσκεται στη Ρώμη και της κινεζικής εταιρείας EHang Holdings, η οποία διαθέτει την πατέντα για τα ιπτάμενα ταξί.

Το όλο concept έχει ως εξής. Οι τουρίστες του μέλλοντος -όσοι διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα- θα πρέπει να βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με πανέμορφη θέα του ιταλικού δάσους και να έχουν άμεση πρόσβαση.

italy2

Οι Ιταλοί αρχιτέκτονες βάσισαν το σχέδιο των εστιατορίων-πύργων στο σχήμα των δέντρων Baobab, τα οποία απαντώνται στην Αφρική. Οι τουρίστες θα μεταβαίνουν στην Ιταλία. Από τα ξενοδοχεία που διαμένουν, θα μεταφέρονται με ιπτάμενα ταξί στα εστιατόρια, όπου θα απολαμβάνουν τα μοναδικά πιάτα των σεφ, με πανοραμική θέα τη φύση και τον ορίζοντα.

Κάθε εστιατόριο θα είναι 200 τετραγωνικά μέτρα και θα τροφοδοτείται με ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες, με στόχο να είναι απόλυτα οικολογική κατασκευή. Εκτός από τα εστιατόρια, στις εγκαταστάσεις θα υπάρχουν καφετέρια, σαλόνι αναμονής με δραστηριότητες. Στην κορυφή των πύργων θα υπάρχει ο ενεργειακός συλλέκτης, οι χώροι προσγείωσης των ιπτάμενων ταξί και κήποι.

italy3

Τα ιπτάμενα ταξί θα στηρίζονται στην τεχνολογία των drones, ωστόσο θα τα κατευθύνουν πιλότοι, για την ασφάλεια των επιβατών.

Η ακριβής τοποθεσία στην Ιταλία που θα ξεκινήσει η κατασκευή του project δεν έχει οριστεί, καθώς εξετάζονται αρκετές περιοχές. Το πλάνο της ιταλοκινεζικής κοινοπραξίας, ωστόσο, περιλαμβάνει την κατασκευή ανάλογων εγκαταστάσεων σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το κόστος συμμετοχής δεν έχει υπολογιστεί, ωστόσο θα γίνει προσπάθεια να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κλίμακα ανθρώπων.

Πηγή: cna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ