Καναδάς: Περισσότερα από 800 drones θα παραδοθούν σύντομα στην Ουκρανία

- Advertisement -

Ο Καναδάς θα παραδώσει περισσότερα από 800 drones τύπου Sky Ranger R70 στην Ουκρανία προκειμένου να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της στον αγώνα τους απέναντι στους Ρώσους εισβολείς, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (19/2) ο υπουργός Άμυνας Μπιλ Μπλερ.

Η αξία των μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων (UAS) υπολογίζεται σε 95 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (65 εκατ. ευρώ), αναφέρει το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι η παράδοση των drones εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατ. δολαρίων Καναδά που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό κατά την επίσκεψή του πέρυσι στο Κίεβο.

Η σημερινή ανακοίνωση διασφαλίζει ότι η Ουκρανία θα έχει τα drones που χρειάζεται για να ανιχνεύει και να εντοπίζει στόχους που είναι κρίσιμοι στον αγώνα που εξακολουθεί να δίνει. Ο Καναδάς θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί», τόνισε ο Μπιλ Μπλερ.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, η κυβέρνηση Τριντό έχει προσφέρει οικονομική και στρατιωτική βοήθεια ύψους άνω των 9,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (6,6 δισεκ. ευρώ).

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ