Καταρρίφθηκαν τρία ουκρανικά drones στην Καλούγκα της Ρωσίας

- Advertisement -

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως κατέρριψε τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιφέρεια Καλούγκα που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Μόσχας, με φόντο τον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων αυτού του τύπου με στόχο τη ρωσική πρωτεύουσα.

Γύρω στις 05:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) απόπειρα επίθεσης του Κιέβου με «τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (…) στην περιφέρεια Καλούγκα αποτράπηκε», ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Telegram το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Όλα τα drones εντοπίσθηκαν και καταστράφηκαν εγκαίρως από τα συστήματα της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας», ανέφερε ακόμη το υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε πως από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα ούτε ζημιές.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξουδετερώθηκαν «στο νότιο τμήμα της περιφέρειας» Καλούγκα, ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο τοπικός κυβερνήτης Βλάντισλαβ Σάπσα.

Οι επιδρομές με επιθετικά drones στα εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία έχουν πολλαπλασιασθεί τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως με στόχο την πρωτεύουσα.

Πρόκειται τουλάχιστον για την πέμπτη φορά που η Ρωσία λέει πως κατέρριψε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιφέρεια Καλούγκα, έπειτα από παρόμοιες επιθέσεις που σημειώθηκαν στις 3 και στις 7 Αυγούστου, καθώς και την Πέμπτη και το Σάββατο.

Επτά ουκρανικά drones είχαν εξουδετερωθεί στις 3 Αυγούστου χωρίς να προκαλέσουν θύματα ούτε ζημιές, σύμφωνα με τη ρωσική άμυνα και τον περιφερειακό κυβερνήτη.

Στα τέλη Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου, άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν καταστραφεί πάνω από την επιχειρηματική συνοικία της Μόσχας, στο δυτικό τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας, προκαλώντας μικρές ζημιές στις προσόψεις δύο ουρανοξυστών. Το Μάιο, δύο drones είχαν καταρριφθεί πάνω από το Κρεμλίνο.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε εκφράσει στα τέλη Ιουλίου την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «ο πόλεμος φθάνει στο έδαφος της Ρωσίας.

Πηγή: zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ