Κλεμμένες κάμερες ελέγχου ταχύτητας από τη Σουηδία σε ρωσικά drones;

- Advertisement -

Οι κάμερες ελέγχου ταχύτητας συνεχίζουν να εξαφανίζονται στη Σουηδία, με πιο πρόσφατη την εξαφάνιση κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου E16, γράφει η μεγάλης κυκλοφορίας σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, επισημαίνοντας ότι κάμερες του ίδιου τύπου χρησιμοποιήθηκαν από Ρώσους σε αυτοσχέδια μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

«Αλλά δεν είμαστε σε θέση να υπεισέλθουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες ή να σας ενημερώσουμε για τις πληροφορίες μας», λέει ο Φρέντρικ Χούλτγκρεν-Φρίμπεργκ, εκπρόσωπος Τύπου της Säpo.

Τουλάχιστον τρεις κάμερες ελέγχου ταχύτητας έχουν κλαπεί κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου E16 τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες της Aftonbladet.

Άλλες δύο έχουν κλαπεί στη Χεντεμόρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Södra Dalarnes.

Οι κλοπές των τελευταίων 24 ωρών ερευνώνται τώρα από την αστυνομία της Νταλάρνα και του Γιέστρικλαντ.

Η εφημερίδα Aftonbladet γράφει ότι σ’ ένα από τα μη επανδρωμένα ρωσικά αεροσκάφη (drones) από αυτά που έχουν καταρριφθεί στην Ουκρανία βρέθηκε μια κάμερα Canon, ακριβώς η ίδια με αυτές που χρησιμοποιούνται στα συστήματα επιτήρησης οδικής κυκλοφορίας στη Σουηδία.

Η κάμερα ήταν στερεωμένη στο μη επανδρωμένο αεροσκάφος με αυτοκόλλητη ταινία και η δεξαμενή καυσίμου ήταν από ένα πλαστικό μπουκάλι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, συνολικά έχουν κλαπεί περίπου εκατό κάμερες τους τελευταίους μήνες.

Στις 27 Αυγούστου, έντεκα κάμερες ελέγχου ταχύτητας εξαφανίστηκαν στην επαρχιακή οδό 292 μεταξύ Τιέρπ και Χάργκσχαμν.

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 30 Αυγούστου, η Aftonbladet ανέφερε ότι σχεδόν 50 κάμερες ταχύτητας στην περιοχή της Στοκχόλμης είχαν κλαπεί.

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ