Κυρώσεις των ΗΠΑ στην ιρανική εταιρεία κατασκευής των drone που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουκρανία

- Advertisement -

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Παρασκευή νέες κυρώσεις κατά των προμηθευτών ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που η Ουάσιγκτον είπε ότι χρησιμοποιήθηκαν για να στοχεύσουν μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι επέβαλε κυρώσεις σε έξι στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Qods Aviation Industries (QAI), γνωστή και ως Light Airplanes Design and Manufacturing Industries.

Το Υπουργείο Οικονομικών περιέγραψε την Qods Aviation Industries, η οποία βρίσκεται υπό κυρώσεις από τις ΗΠΑ από το 2013, ως βασικό ιρανικό κατασκευαστή άμυνας υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την παραγωγή drones.

“Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για να αρνηθούμε στον Πούτιν τα όπλα που χρησιμοποιεί για να διεξάγει τον βάρβαρο και απρόκλητο πόλεμο του στην Ουκρανία”, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Επίσης κυρώσεις επεβλήθησαν την Παρασκευή στον διευθυντή του Οργανισμού Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας του Ιράν, ο οποίος σύφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών είναι ο βασικός οργανισμός υπεύθυνος για την επίβλεψη των προγραμμάτων βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν.

Το Ιράν έχει παραδεχτεί ότι έστειλε drone στη Ρωσία, αλλά είπε ότι είχαν σταλεί πριν από τη ρωσική εισβολή του Φεβρουαρίου. Η Μόσχα αρνήθηκε ότι οι δυνάμεις της χρησιμοποίησαν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία.

πηγή : capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ